Noutăți în luna aprilie pentru iubitorii mediului


Dragi prieteni, vă anunțăm că luna aceasta a fost plină de activități. Astfel, în aprilie am avut o întâlnire în Ungaria pe proiectul Agrofe, am cunoscut foarte mulți elevi și i-am învățat lucruri noi în săptămâna “Școala Altfel” și ne pregătim împreună cu voluntarii noștri de Săptămâna Națională a Voluntariatului.

În perioada 30 martie – 01 aprilie 2015 în cadrul proiectului Agrofe, a avut loc o nouă întâlnire a partenerilor, de data aceasta scoala altfel 1în Ungaria, la Debrecen. Gazda noastră a fost Universitatea din Debrecen, unde au avut loc întâlnirile, în cadrul cărora au fost abordate diverse subiecte legate de organizarea cursurilor destinate tinerilor ce doresc să activeze în domeniul agrosilviculturii. Aceste cursuri vor fi organizate în țări precum Franța, Cehia, Marea Britanie, Belgia, Ungaria, dar și România.

Educația privind protejarea mediului este foarte importantă la toate vârstele, dar în special pentru tineri, deoarece ei se pot forma mult mai repede decât adulții și reprezintă viitorul nostru. În Școala Altfel (6-10 aprilie 2015) am avut foarte multe prezentări interactive pentru elevi din școli și grădinițe. Elevii au făcut cunoștință cu evenimentele, proiectele noastre și au aflat cât de important este să avem grijă de mediul ce ne înconjoară și care sunt repercursiunile acțiunilor oamenilor. În aceeași perioadă, elevii constănțeni au realizat activitatea de Coastwatch  pe diverse sectoare de plajă.

Este important să știți că în perioada 11 – 17 mai 2015 va avea loc Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV)! SNV este sărbătorită în fiecare an de către organizații din toată țara, care angrenează voluntarii în tot felul de activități de promovare a voluntariatului. “SNV este o mobilizare sincronizată a organizațiilor care implică voluntari, o oportunitate pentru cei care vor să testeze voluntariatul, o oportunitate pentru organizații de a implementa idei de schimbare sau de a celebra public programe de voluntariat, o oglindă a diversității oamenilor, organizațiilor, cauzelor și activităților din sfera voluntariatului.” (Sursa: www.saptamanavoluntariatului.ro/concept/)

Fiind o săptămână dedicată voluntariatului și voluntarilor, ne-am gândit că ar fi interesant să aplicăm ideile lor de activități și prin urmare am făcut un brainstorming, din care au rezultat multe activități frumoase.  Astfel, în SNV vom organiza împreună cu alte asociații din Constanța o expoziție vie, pentru promovarea voluntariatului și a bunelor obiceiuri, vom amplasa în Parcul Tăbăcărie hrănitoare pentru păsări realizate de voluntari din pet-uri și vom mai organiza 2 dezbateri între elevi de liceu pe teme de mediu.

În încheiere, dorim să vă urăm să aveți o primăvară frumoasă și ECO!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s