Zâmbet verde naturii!


Plantare Valu lui Traian - Mare Nostrum

  • CÂND? Ziua Pământului-22 aprilie
  • UNDE? Pădurea Valul lui Traian
  • CINE? Prietenii mei voluntarii
  • CUI? Naturii!

Aşadar, aveţi deja toate datele spaţiale şi temporale.

A sosit echipa de voluntari, astăzi, 22 aprilie 2015, ziua în care sărbătorim o anumită zi de naştere. Cum a cui? Ziua Pământului!

Echipa Mare Nostrum a primit ajutorul unui grup de elevi de la Colegiul Poarta Albă și a unor copii dornici de a ajuta natura, din centrele de plasament Constanţa, iar împreună au dăruit drept cadou un număr de 300 de copaci zonei Valul lui Traian. Cadoul a constat în puieți de glădiță (Gladitsia trianchantos) și mojdrean (Fraxinus omus) ce au fost adânc înrădăcinaţi pe suprafaţa acestei zone.

Totul a decurs conform planului! Copiii plini de viaţă şi dornici să continue seria faptelor bune pentru natura ce ne înconjoară, au început activitatea de plantare sub îndrumarea membrilor ONG-ului Mare Nostrum, dar şi a celor responsabili de zona ce urma a fi acoperită de noi “suflete” verzi. Au reuşit să facă faţă cu brio vremii capricioase care a ţinut să ni-l ofere drept companie pe puternicul vânt şi, în numai câteva ore, misiunea noastră a fost încheiată cu success.

Încoronarea muncii depuse a fost făcută la final, când cei responsabili de realizarea acestei activităţi ne-au felicitat şi ”Iubim natura!” a răsunat în văzduh! Acest strigăt va deveni imnul zonei pe care l-am însufleţit şi dovada iubirii faţă de natură!

Spre finalul acţiunii, ne-am mobilizat şi am făcut o mică drumeţie la marginea Ariei

Protejate Fântâniţa – Murfatlar, locul care va beneficia mai târziu de perdeaua de protecție formată din puieţii plantaţi de noi. Sumedenia de fotografii realizate este dovada efortului depus, fotografii pe care le puteţi vedea pe pagina de facebook oficială a ONG-ului Mare Nostrum : https://www.facebook.com/ongmarenostrum.constanta.

Această activitate de împădurire face parte din proiectul “Nature around us”, proiect realizat în parteneriat cu Primăria Dobrich, Bulgaria și finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria.

Le mulţumim tuturor copiilor şi celor ce au fost implicaţi în activitate!

 Lefter Alexandra – internă Proiecte Europene

ONG Mare Nostrum

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s