Află mai multe despre delfini alături de echipa Mare Nostrum


Deoarece iubim delfinii și suntem preocupați de ocrotirea lor prin toate mijloacele posibile, în perioada 1-17 iulie 2015 am organizat o campanie de informare pe litoralul românesc despre delfinii din Marea Neagră. Astfel, în perioada 1 – 17 iulie, din Năvodari şi până în Vama Veche, voluntarii Mare Nostrum au informat salvamarii, agenţii economici ce își desfășoară activitatea în zona plajelor, dar şi turiştii despre procedurile în cazul întâlnirii cu un delfin (sau mai mulţi, după caz). Astfel, îi rugăm pe cei care observă un delfin eşuat sau rănit, să sune imediat la numerele de telefon 0214.612.422 sau 0763.255.731.delfinii-din-Marea-Neagra Numai cu ajutorul vostru putem preveni o întâmplare nefericită!

O dovadă de implicare au arătat-o persoanele ce ne-au contactat în privința celor 6 cetacee eșuate, dar și cei 28 de voluntari Mare Nostrum, care au adus problema în atenţia operatorilor de plaje, salvamarilor şi turiştilor, oferindu-le pliante cu informaţii despre cele 3 specii de cetacee din Marea Neagră dar şi numerele noastre de telefon, prin intermediul cărora putem fi contactaţi în caz de urgenţă.

De asemeni, tot luna aceasta ne pregătim de eco tabăra, ce va avea loc în Eforie Sud, in  perioada 10-14 august 2015.

Tabăra îi va aduna la un loc pe tinerii ce iubesc mediul înconjurător pentru a participa la activităţi diverse de educaţie non-formală, de protejare a mediului, organizare şi derulare de acţiuni de colectare date în natură dar şi activităţi de dezvoltare personală. De asemenea, aceştia vor avea ocazia să se familiarizeze cu echipamentele utilizate în teren, precum şi cu metodele şi tehnicile de protecţie în natură.

În tabără, cei 8 participanţi (câștigători ai concursului dedicat exclusiv copiilor angajaților OMV Petrom – Petromar Constanţa, între 12-15 ani) se vor reuni cu 8 voluntari Mare Nostrum, ce le vor putea împărtăşi din experienţa personală de voluntar.

Vara ne dorim să fim mai aproape de mare, să ne bucurăm de ea, să o fotografiem şi să îi admirăm vieţuitoarele. Noi vrem să o păstrăm frumoasă şi vie an de an, indiferent de anotimp şi vreme. Unindu-ne forțele putem face ca Marea Neagră să fie mai prietenoasă pentru delfinii noştri şi pentru toate vieţuitoarele marine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s