Profesorii învață de la Mare Nostrum


ONG Mare Nostrum promovează metodele moderne de educație pentru mediu și a organizat, în perioada 04–08 septembrie 2015, trei cursuri dedicate cadrelor didactice, cu accent pe conservarea biodiversității.

Aceastea s-au desfășurat în cadrul proiectului “Natura din jurul nostru – program comun de educație ecologică non-formală derulat în regiunile Dobrich, Bulgaria și Constanța, România”. Scopul cursului este de a spori cunoștințele legate de bogăția naturală a Dobrogei și obținerea de competențe pentru aplicarea abordărilor moderne ale educației de mediu de către

SONY DSC

cadrele didactice în regiune.

La curs au participat 50 profesori din unitățile de învățământ partenere, interesate de aplicarea noilor metode de educație. Dintre acestea, au fost selectate cele care pot fi desfășurate cu precădere în spații deschise, în natură. Iar aici putem aminti: Icebreakers, Teatru labirint, Treasure Hunt, Expoziția vie, deja cunoscutul Flash mob, Photovoice, Harta tactile sau Drumul unei picături de apă ș.a. Metodologiile au fost susţinute de exemple concrete însoţite de imagini, dar şi clipuri video, cu procedura de aplicabilitate, metode interactive de lucru, în funcţie de categoria de vârstă a şcolarilor etc.

De asemenea, participanții au avut ocazia să lucreze împreună pentru a stabili un plan de acțiune ce se va concretiza într-un nou curs, la începutul lunii octombrie, dedicat, de această dată, elevilor.

Scopul proiectului este creşterea gradului de informare şi conştientizare cu privire la biodiversitatea din zona transfrontalieră, dar şi problemele complexe ale acesteia.

Proiectul se desfăşoară din iulie 2014 până în decembrie 2015, are un buget total de 308,706.30  de euro şi este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013.

Partenerii proiectului sunt: ONG Mare Nostrum, din Constanţa, România, şi Primăria oraşului Dobrich din Bulgaria.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s