Cu ghiozdanele echipate de…distracţie!


Vacanţa s-a terminat, însă nu şi distracţia! Noi te provocăm la o serie de concursuri care îţi vor pune la încercare imaginaţia şi care te vor scoate din rutină. Cu toţii suntem datori planetei care ne susţine, iar această ocazie este una ideală pentru a-i mulţumi. Aşadar te invităm să iei parte la un concurs de scriere de proiecte de mediu, organizat în cadrul proiectului “Educaţie pentru Marea Neagră”. Concursul este adresat elevilor de gimnaziu şi de liceu (clasele V-VIII şi IX-XII) şi are ca temă problemele de mediu cu care se confruntă Marea Neagră. Vă provocăm să propuneţi un proiect care să aibă la bază o problemă de mediu cu care se confruntă Marea Neagră şi care poate fi ameliorată printr-o serie de minimum 3 activitaţi. Cele mai originale lucrări vor fi premiate, însă asta nu este tot, primii 20 de elevi care se vor înscrie vor beneficia de o deplasare într-una din ariile protejate din Dobrogea.

11401506_967223296643148_2777237508717382162_nUn alt concurs este Iniţiativa verde, de data aceasta adresat atât preşcolarilor, elevilor din ciclul primar, gimnazial cât şi liceal. Pentru a participa la această secţiune, va trebui să realizaţi o prezentare sub forma unui power point în care să prezentaţi propria voastră concepţie cu privire la o şcoală verde şi cum s-ar transforma instituţia în care tu înveţi într-o astfel de şcoala. Prezentarea poate cuprinde doar imagini, însă trebuie să fie însoțite de o voce (care să prezinte ceea ce apare pe slide-uri). Aceasta nu poate depăși un minut, iar numărul maxim de copii care pot lucra la ea este 5.

Realizarea de filmulețe este un alt concurs propus de noi, în cadrul căruia trebuie realizate filmuleţe care să ilustreze biodiversitatea din spațiile verzi existente la nivelul comunității locale, zona costieră sau zonele adiacente protejate, identificând și problemele cu care aceasta se confruntă. Astfel se vor forma grupe de câte 5 elevi care vor prezenta juriului un film a cărui durată nu va depăși 3 minute. La final vor fi premiate cele mai reușite 3 filmulețe.

Se va organiza şi o seară dedicată vizionării filmulețelor realizate de către elevi în cadrul concursului. Această activitate numită Green Movie va avea loc în incinta cinematografului Cityplex. De asemenea, pe lângă filmulețele înscrise în concurs, vor mai putea fi vizionate și alte scurt metraje care au ca subiect problema biodiversității. La această activitate vor participa toate instituțiile de învățământ înscrise la concursurile noastre.

Reciclare creativă este un alt concurs dedicat elevilor din instituțiilor de învățământ constănțene. Pentru a putea participa la acest concurs, se vor forma grupe de 5 elevi care vor lucra la confecționarea unor plase de cumpărături, mai exact la reciplasă. Aceasta trebuie să fie realizată doar din materiale reciclabile, cum ar fi hârtia. La final vor fi premiate cele mai frumoase și rezistente reciplase.

Preşcolarii îşi pot face vocea auzită în cadrul concursului Cântecelul Eco. Aceştia trebuie să compună un cântecel de minimum 2 strofe, dedicat mediului înconjurător.

Aşadar vă invităm să întâmpinaţi noul an şcolar cu entuziasm, deoarece distracţia continuă chiar și după ce v-aţi pus ghiozdanul în spate. Aşteptăm înscrierile voastre!

Descrierea concursurilor, precum și formularele de înscriere le găsiți mai jos:

  1. Descriere concurs scriere de proiecte de mediu
  2. Formular de înscriere concurs scriere proiecte de mediu
  3. Descrierea concurs inițiativa verde și celelalte
  4. Formular de înscriere concurs inițiativa verde și celelalte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s