Intră în lumea educației de mediu cu webportal!


www.educatiepentrudezvoltaredurabila.ro

Prieteni dragi, aşa cum aţi remarcat de-a lungul timpului, educaţia ocupă un loc central în activităţile pe care le desfăşurăm. Iar pentru a vă arăta acest lucru într-un mod prietenos și accesibil, ne bucurăm să vă anunţăm că am lansat de curând un portal dedicat ei.

Webportal are două teme principale: Educaţia pentru Marea Neagră şi Educaţia pentru Dezvoltarea Durabilă. Nu ne-am putut opri doar la una dintre cele două pentru că ele sunt de fapt interconectate. Evident, Educaţia pentru Dezvoltare Durabilă (EDD) este mult mai cuprinzătoare, însă am considerat ca fiind necesară o abordare separată (şi totuşi împreună!) a celor două.

Iar dacă tot am menţionat ceva despre abordare, trebuie să ştiţi că limbajul pe care îl folosim pe webportal nu este deloc unul pretenţios. Nu suntem adepții educației făcute într-o manieră rigidă și suntem siguri că nici voi. Preferăm să ne adresăm într-un limbaj simplu şi uneori personal, rămânând, desigur, în zona respectului şi a bunelor maniere. Ne dorim, desigur, ca el să fie cât mai accesibil publicului larg.

Într-adevăr, publicul nostru ţintă este constituit în primul rând din cadre didactice, formatori și specialişti. Însă ne adresăm şi tuturor celor interesaţi de domeniu, inclusiv elevilor şi părinţilor. De aceea, am avut grijă ca informaţia să fie structurată pe niveluri de pregătire şi experienţă, în aşa fel încât să poată fi accesată într-o ordine logică şi eficientă. Astfel, la categoria Descoperă!, veţi găsi trei subcategorii: Te afli la început de drum? Aici găseşti bazele!, Ai deja experienţă? Află şi mai multe!, Eşti specialist? Perfecţionează-te!.

WebportalStați fără grijă, nu vă veți rătăci niciodată pe webportal! Veţi găsi uşor categoriile şi subcategoriile, deoarece ne-am asigurat ca portalul să aibă un design prietenos, lejer, creativ şi armonios pentru ca voi să aveţi parte de o experienţă pozitivă şi eficientă. Meniul propriu-zis cuprinde 10 categorii, care la rândul lor se împart în subcategorii.

Prima categorie este, bineînțeles, cea de Bun venit!, care conţine informaţii despre webportal pentru a facilita accesul utilizatorilor (Cunoaşte webportal-ul), descrierea proiectului (Află despre proiect) şi descrierea organizaţiei noastre (Noi suntem ONG Mare Nostrum) – noi sperăm că ne cunoaștem deja, iar dacă nu, noi ne bucurăm să vă împărtășim din istoricul, scopul și experiențele noastre. Urmează categoria Descoperă! ale cărei subcategorii le-am menţionat mai sus; ele conţin toate informaţiile despre EDD (definiţii, concepte, teorii) structurate pe niveluri de dificultate.

Până aici, toate bune, dar parcă lipsește ceva, nu-i așa? Învăţăm, învăţăm… dar mai trebuie să ne şi jucăm! Da, ați ghicit! Pentru că nimănui nu-i place studiul monoton, am inclus şi categoria jocuri (Joacă-te!), care se împarte în două subcategorii: În lumea virtuală şi În lumea reală. În lumea virtuală conţine diferite jocuri şi activităţi tematice care pot fi realizate online. În lumea reală conţine activităţi şi metode încărcate pe mai multe domenii diferite (ex.: Agricultură, Biodiversitate, Delfini etc.), care dispun fiecare de câte o pagină separată pe care sunt încărcate jocurile. Nu mai este un secret că prin joc informaţia învăţată se fixează mult mai uşor şi, în plus, este şi distractiv şi relaxant!

Iar pentru că ne dorim să aveți parte de o experiență completă, am adăugat categoria Surse şi resurse care vă oferă informații cu tot ce trebuie să știți sau doriți să aflați în legătură cu subiectele de mediu. Aceasta se împarte la rândul ei în trei subcategrorii: De citit şi frunzărit, De vizionat și ascultat și O colecție de link-uri utile.

Știm că experiența online nu este de ajuns și că doriți să fiți la curent cu evenimentele și activitățile pe teme eco pentru a vă implica efectiv în protejarea mediului înconjurător. De aceea, am inclus categoria Fii conectat! care se împarte în două secțiuni: Participă la evenimente și Ce au mai făcut alții.

De asemenea, vrem ca voi să fiți utilizatori activi ai webportal-ului și să ne împărtășiți din experiența și cunoștințele voastre. Astfel, la categoria Contribuie!, poți încărca un anunț (la Publică anunțul tău), poți încărca un fișier pentru secțiunile de la categoria Surse și resurse (la Încarcă un fișier util). Am creat toate acestea pentru ca noi toți să contribuim la îmbogățirea experienței de pe webportal. Asta pentru că vrem să știți de pe acum că, deși noi l-am început, îl vom dezvolta împreună!

În plus, am adăugat și categoriile Discută! – pentru a face schimb de idei și informații pe forum – și Ia legătura cu noi! – pentru că vrem să fim cât mai aproape de voi, „la o aruncătură de click”. J

Iar pentru că am lăsat ce e mai bun la urmă, vă lăsăm să descoperiți singuri categoria Înscrie-te la curs! care, așa cum sugerează și denumirea, presupune ca voi să vă înscrieți la cursul nostru online. Și veți avea numai de câștigat!

Desigur, am inclus și un meniu suplimentar, pe lateralul paginii, care să faciliteze navigarea pe webportal. Așa veți putea să vă faceți mai ușor un cont pe webportal, să vizionați pagina în limba engleză sau să ajungeți mai ușor pe pagina noastră de Facebook, pe site-ul sau blog-ul nostru.

V-am făcut curioși? După câte vedeți, am pregătit totul în detaliu pentru voi. Așa că ce mai așteptați? Accesați webportal chiar azi! Noi suntem nerăbdători să ne cunoaștem și să îmbogățim împreună lumea educației eco!

Webportalul face parte din proiectul „Educație pentru Marea Neagră”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Costurile sale totale se ridică la 70.875,33 euro, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 63.787,98 euro.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Pentru informații oficiale despre Fondul ONG în România accesați www.fondong.fdsc.ro.

Sigle Fond ONG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s