Mare Nostrum sărbătorește Ziua Internaţională a Voluntariatului


Odată cu încheierea unui nou an plin de evenimente, proiecte și acțiuni frumoase ne apropiem de momentul mult așteptat, în special de către voluntari – Ziua Internațională a Voluntariatului. Ziua de 5 decembrie este marcată anual la Constanța, începând cu anul 2003, prin evenimentul Gala Voluntarilor.

Totul a început în anul 1985, când Naţiunile Unite au desemnat data de 5 decembrie ca Ziua internaţională a Voluntariatului și au decis ca această zi să fie dedicată eforturilor celor care au adus o contribuţie importantă societăţii prin oferirea timpului lor ca voluntari.

Naţiunile Unite au invitat guvernele şi organizaţiile din toate ţările ca în fiecare an, pe 5 decembrie, să desfăşoare şi să promoveze activităţi menite să aducă mulţumiri voluntarilor şi să stimuleze o mai mare conştientizare a contribuţiei acestora. Astfel, această zi a ajuns să fie aniversată în mai mult de jumătate din ţările lumii.

SONY DSC

În cadrul acestui eveniment voluntarii cei mai implicați din cadrul organizațiilor constănțene sunt nominalizați, gala reprezentând o recunoaștere publică a meritelor acestora. De asemeni, organizațiile și asociațiile pot „lupta” pentru titlul de Organizația Anului 2015, un titlul pe care noi am avut onoarea să-l primim cu mare drag 3 ani consecutivi (2010-2012) și în anul 2014, ceea ce ne întărește convingerea că rezultatele muncii noastre sunt cunoscute și apreciate de comunitatea locală.

Anul acesta, Gala Voluntarilor va avea loc începând cu ora 15.00, în Sala de Festivități a Forțelor Navale, din Constanța. Noi am făcut următoarele nominalizări:

Voluntarul Anului – Cufioti Camelia Alexandra;

Voluntarul Anului, Locul II – Crăciun Mariela Mădălina;

Voluntarul Anului, Locul III – Ali Gean;

Coordonatorul de Voluntari al Anului – Frățilă Andra;

Organizația Anului – ONG Mare Nostrum;

Instituția de Învățământ a Anului – Liceul Teoretic “Ovidius”.

Cufioti Camelia Alexandra declară că “Voluntariatul nu înseamnă muncă, ci distracție, relaxare, educație, deoarece la fiecare activitate la care particip întâlnesc oameni noi cu care socializez, râd, glumesc, învăț, vizitez multe locuri, și astfel totul devine diferit mai ales când îți place ceea ce faci.

Voluntariatul m-a ajutat să observ lumea cu alți ochi. Din ziua în care am început să fac voluntariat am realizat că poți face bine multor oameni și că poți ajuta la foarte multe lucruri care în viitor te pot ajuta pe tine însăți pentru a trăi într-o lume mai curată și mai frumoasă și în același timp înveți să dai și să primești. Dacă faci voluntariat înveți să oferi fără să aștepți ceva la schimb și cu siguranță câștigi mult mai mult decât ai câștiga la job sau în altă parte, iar aici mă refer la toate avantajele voluntariatului: prietenii, experiențe de viață sau chiar profesionale.

Voluntariatul este o parte din mine, este un loc de unde poți învăța multe și ceva ce nu voi regreta niciodată. De aceea, încerc să încurajez cât mai multă lume să se înscrie ca voluntar și să aibă posibilitatea de a descoperi o «nouă lume».  “A fi voluntar este o plăcere, dar și o responsabilitate!”

De asemeni, se vor acorda și 2 premii de Popularitate, pentru cel mai popular voluntar al anului și pentru cea mai populară organizație a anului. Dacă v-au plăcut activitățile și proiectele derulate de noi pe parcursul anului 2015, puteți să ne acordați un vot pe link-ul de mai jos, până pe data de 2 decembrie 2015, ora 23.59. Mulțumim anticipat!

http://goo.gl/forms/LEigvoumwy

Fie ca cei mai buni să câștige!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s