Redirecționează 2% pentru recifele din Marea Neagră


Ce este un recif artificial?

Recifele artificiale sunt construite de oameni sau sunt obiecte naturale amplasate în diverse zone ale mediului marin. Aceste sunt suprafețe dure așezate mai sus decât împrejurimile sale pe care organismele vii sedentare trăiesc. Aceste animale își îmbunătățesc șansele de a captura plancton, minimizând în același timp efectul de sufocare creat de așezarea unor noi sedimente. Peștii ce trăiesc în ape de adâncime medie sunt adesea atrași de epave sau construcții de recife artificiale care oferă adăpost de curenții mareelor și prădători, crescând în același timp potențialul de hrănire și de înmulțire a peștilor.

Avantajele recifelor artificiale

  • Recifele artificiale oferă adăpost pentru pești, care găsesc aici un loc prielnic de înmulțire.
  • Atrag organisme mai mici, care sunt surse vitale de hrană pentru diferite specii marine.
  • Servesc ca puncte de referință vizuale pentru peștii care caută hrană și contribuie la dezvoltarea zonelor de recif care pot găzdui un număr mai mare de pești.
  • Aceste recife sunt folosite pentru a îmbunătăți habitatul de zone dure existente și pentru a dezvolta arii de pescuit aproape de zonele de acces.

11218073_984079074957570_2912523537324665727_o

De ce să ne susții?

În anul 2015 am reușit să amplasăm în zona Cazino, din Constanța, la 11 m adâncime, 8 structuri cilindrice din polipropilenă, ancorate solid, cu greutăți de 3 tone, care asigură menținerea lor pe poziție. După 1 lună am avut surpriza de a descoperi că recifele au prins viață. Poți vedea una dintre filmările subacvatice accesând: https://www.youtube.com/watch?v=zUXtxv4i2kc

Datorită tuturor avantajelor pe care ni le oferă aceste recife artificiale, dar mai ales a faptului că ele contribuie la restaurarea biodiversității în Marea Neagră, prin asigurarea unui loc de reproducere pentru o varietate de organisme marine, vrem să mergem mai departe!

Direcţionând 2% din impozitul pe venit către ONG Mare Nostrum vei contribui la susținerea eforturilor noastre de a asigura întreținerea recifelor deja amplasate și de a construi și amplasa noi recife în Marea Neagră.

Cum poți direcționa 2% din impozit?

Prin simpla completare a formularului 230 poți redirecționa 2% din impozitul pe venit plătit către stat în 2015!

Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos (Formular_230 ONG Mare Nostrum), să completezi formularul și să îl aduci la sediul nostru de pe Bd. 1 Decembrie 1918, nr.3, bl. F17, sc.A, ap. 3 sau să îl trimiți prin poștă, la aceeași adresă.

De asemeni, dacă vrei să afli ce mai facem pe parcurs sau chiar să participi la activitățile noastre, te rugăm să ne trimiteți un e-mail pe oricare din adresele office@marenostrum.ro sau ongmarenostrum94@gmail.com cu datele tale de contact.

* Dacă nu ești din Constanța, trebuie să descarci formularul, să-l completezi în dublu exemplar și să-l depui personal la ANAF în orașul în care ai reședința.

Anul pentru care se completează formularul este 2015, deoarece ne referim la impozitul pe venit plătit către stat în 2015. Nu îți face griji dacă nu cunoști suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale.

 Fii și tu prietenul mediului!

Formular_230_ONG Mare Nostrum

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s