MARE NOSTRUM a dăruit Pământului din energia sa!


Ora Pământului 2016”, a fost sărbătorită în acest an pe data de 19 martie 2016, între orele 20:30-21:30, în Parcul Tăbăcăriei.

Peste 400 de persoane au răspuns îndemnului nostru: “Fii și tu un erou pentru planeta ta! Folosește-ți super puterea pentru a stinge luminile timp de 1 oră!” 

Participantă pentru prima dată anul acesta, o tânără mămică , ne-a declarat că: “Fiul meu de 6 ani a auzit la radio că în Parcul Tăbăcăriei se sărbătorește Ora Pământului și ne-a rugat să venim cu întreaga familie aici. Este foarte împortant ca el să învețe, să înțeleagă și să salveze lucrurile care mai pot fi salvate, deoarece el va trebui să trăiască într-o lume mai bună și mai responsabilă!”

ONG Mare Nostrum îndeamnă constănțenii la reducerea extra consumului de energie electrică și a efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice. Constănțenii au fost invitați să stingă lumina pentru o oră și să celebreze această oră a Pământului alături de voluntarii noștri. Am marcat această zi pentru al V-lea an consecutiv prin aprinderea a peste 2500 de lumânări, așezate în suporturi special create de către voluntari, pe aleile din Parcul Tăbăcărie. Voluntarii au creat din lumânări diverse imagini ce sunt în directă legătură cu natura şi cu protecţia mediului, cum ar fi căluți de mare, stele și tot felul de forme marine.

ora-pamantului-constanta

Deși Primăria şi Consiliul Local Constanţa au promis să stingă pentru o oră iluminatul public, în parc, acest lucru nu s-a întâmplat. Toți participanții au așteptat cu sufletul la gură să fie stinse luminile, iar parcul să fie luminat doar de cele 2500 de lumânări. Aceștia au fost însă dezamăgiți când au constatat că felinarele din Parcul Tăbăcăriei au continuat să lumineze pe toată durata manifestării. În schimb, demersului Mare Nostrum s-au alăturat și alte instituții publice din Constanța, precum Inspectoratul Județean de Poliție, Jandarmeria și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

La eveniment a fost organizată și o tombolă a becurilor uzate, pentru ca acestea să fie colectate și reciclate. La finalul evenimentului, Patrula de Reciclare Locală Constanța a acordat 15 lanterne cu încărcător solar și dinam ca premii câștigătorilor la tombolă.

Participanții au fost din rândul cadrelor didactice, unităților de învățământ partenere, elevilor și constănțeni care au aflat de inițiativa noastră de pe rețelele de socializare și din presă.

Eveninentul a fost susținut financiar de către OMV Petrom prin proiectul Educație (de mediu) de nota 10”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s