ŞCOALA, cu MARE NOSTRUM, este mereu ALTFEL


În programele de educație pentru dezvoltare durabilă, avem o experiență bine cunoscută. Fie că este vorba de monitorizarea deșeurilor de pe întreg litoralul românesc sau a delfinilor din Marea Neagră, de colectarea uleiului vegetal uzat sau de plantări de arbori, majoritatea voluntarilor organizației sunt copiii și tinerii din unitățile de învățământ.

Cu ocazia programului Şcoala Altfel, în perioada 18 – 22 aprilie 2016, am pregătit o serie de activități derulate în incinta Cora Brătianu, în apropierea zonei Cora Verde, prin implicarea elevilor de la grădinițe și școli din Constanța și a voluntarilor Mare Nostrum.

scoala-altfel-Cora-Mare-Nostrum

Astfel, am  pregătit diverse activități non-formale, care să pună în valoare creativitatea, talentul și să dezvolte noi competențe în rândul elevilor constănțeni. Joi, pe 21 aprilie 2016, în intervalul 11.00 – 14.00, împreună cu voluntarii ne-am întâlnit cu zeci de elevi în Cora Brătianu, unde am pregătit 3 concursuri eco și ateliere de creație handmade unde aceștia au învaţat să realizeze figurine marine reutilizând pet-urile, hârtia și alte materiale. Pe 22 aprilie, tot în Cora Brătianu, în același interval orar, elevii și-au îmbogățit cunoștințele privind mediul înconjurător și au socializat prin intermediul jocurilor de tip board games.

Voluntarii Mare Nostrum au coordonat jocurile, le-au transmis elevilor mesaje eco și au organizat trei concursuri (“Aruncă la coș”, “Colectarea selectivă” și “Postere tematice”) în spațiul Cora Verde, unde Cora Brătianu le-a oferit premii câștigătorilor acestor concursuri.

În cadrul programului “Şcoala Altfel”, elevii mai multor instituții de învățământ au descoperit noutăți cu privire la delfinii din Marea Neagră și au învățat despre reciclare, iar un grup de elevi, interesați de Campania “Adoptă un delfin”, ne-au vizitat.

Educația pentru un mediu sănătos este responsabilitatea noastră și moștenirea pe care o lăsăm copiiilor noștri!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s