Scufundări la Vama Veche – 2 Mai pentru o rezervație fără deșeuri


Anul acesta pasionații de scufundări, profesioniști sau amatori, au posibilitatea de a participa la o campanie de curățenie subacvatică, ce își propune să elibereze rezervația marină de deșeuri.

ONG Mare Nostrum, alături de INCDM „Grigore Antipa” și membrii clubului Junior Rangers, organizează pe data de 5 iunie 2016, cu ocazia zilei Rezervației Marine Vama Veche – 2 Mai, o campanie de curățare a deșeurilor ce au invadat Rezervația Marină Vama Veche – 2 Mai.

Pentru că iubesc natura și vor să vadă rezervația curată, voluntarii Mare Nostrum, împreună cu membrii clubului Junior Rangers își doresc să îi ofere un moment de respiro și să o curețe de deșeurile ce îi umbresc frumusețea, pentru a îi reda strălucirea în partea de uscat a acesteia.

Cum cele mai spectaculoase comori ale rezervației sunt acoperite de apele Mării Negre, această zonă are și ea nevoie să își recapete frumusețea, iar scafandrii vor fi cei care le vor oferi ajutorul și vor elibera peisajele subacvatice de deșeurile marine ce în timp au poposit pe teritoriul său.

Ecosistemul Mării Negre este grav afectat de deșeurile aruncate pe plaje sau în mare, acest fenomen conducând la moartea faunei și florei subacvatice. Cele mai frecvente deșeuri întâlnite la litoralul românesc în ultimii ani sunt pet-urile, reprezentând 30% din totalul deșeurile identificate pe plaje.

Poteca-lui-Neptun

Cei interesați de a se alătura acestui demers se pot înscrie, până pe data de 25 mai 2016, contactând ONG Mare Nostrum, pe e-mail event@marenostrum.ro /telefonic 0241-612422.

Proiectul „Potecă spre conservarea Rezervaţiei marine Vame Veche – 2 Mai” este implementat de ONG Mare Nostrum în parteneriat cu INCDM „Grigore Antipa”, custode al rezervației. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, având o durată de 5 luni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s