IDEILE CREATIVE ȘI ORIGINALE, PREMIATE DE MARE NOSTRUM


742 de elevi și 66 de profesori din județul Constanța și-au însușit cunoştinţe de protecţia mediului şi dezvoltare durabilă prin participarea la o primă sesiune de cursuri, organizate de Mare Nostrum în cadrul proiectului “Educație (de mediu) de nota 10”. Aceste cursuri nonformale au avut ca scop încurajarea elevilor și cadrelor didactice spre a fi mai creativi și le-a oferit posibilitatea să-și dezvolte propriile proiecte educaționale în școli, proiecte prin care să-i ajute să le transforme în școli eco. Astfel, cursurile au avut la bază educația ecologică dar și implicarea activă prin prisma a două concursuri de idei.

Proiectul “Educație (de mediu) de nota 10” are ca scop îmbunătățirea calității vieții generațiilor actuale și viitoare, prin participarea activă în societate. Cursul a cuprins informații legate de evenimente și proiecte de mediu, sustenabilitate, utilizarea resurselor, calcularea amprentei de CO2 ș.a.

Următoarea etapă, în cadrul acestui proiect, este în plină desfășurare și este reprezentată de un concurs de idei care, puse în aplicare, vor putea să ajute la transformarea unităților de învățământ constănțene în școli care să contribuie la protejarea și conservarea mediului, prin reducerea utilizării de resurse, conștientizarea și informarea sau chiar acțiuni dedicate (plantări, grădinărit, etc), activități prin care și mediul de învățare va deveni mai propice. 

Înscrierile pentru concursul de idei se pot face până pe 5 iunie 2016, iar jurizarea acestora va avea loc între 6 și 10 iunie 2016. Din juriu vor face parte reprezentanți Mare Nostrum, profesori, reprezentanți ai co-finanțatorului OMV Petrom, iar criteriile de selecție sunt: Sustenabilitatea (posibilitatea replicării/multiplicării), Fezabilitatea (posibilitatea implementării la costuri rezonabile) și  Implicarea (elevilor, profesorilor, părinților etc).

Un al doilea concurs, în cadrul acestui proiect, se va derula în toamnă, și va fi  unul al rezultatelor, pentru implementarea proiectelor propuse la concursul de idei. Ambele concursuri vor avea, fiecare, bugete alocate în valoare de câte 1000 E.

Numai prin conştientizarea  şi înţelegerea oamenilor a funcţionării  sistemelor suport ale vieții și  legăturilor între calitatea mediului și necesitatea exploatării durabile a resurselor sale se poate ajunge la diminuarea impactului antropic.

Cheia rezolvării acestor probleme este educatia ecologică,  un domeniu relevant și necesar, iar profesorii au misiunea, în primul rând, să îi facă pe elevi să depăşească perspectiva de simplificare, confuzie, conflict asupra fenomenelor de mediu, ca apoi să îi obişnuiască să decodifice şi să analizeze aceste evenimente complexe şi manifestările lor dinamice.

Cecilia Pătrăhău – Responsabil PR – mobile: +40740319631

Address: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta 900711

Phone/Fax: +40241/612422; +40341/407432
Web:
https://ongmarenostrum.wordpress.com/

        www.educatiepentrudezvoltaredurabila.ro

Colaj comunicat_Mare Nostrum

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s