Colectează și tu uleiul vegetal uzat


colaj-ulei-uzat

Cu toţii folosim, la prepararea gustoaselor şi tradiţionalelor bucate, uleiul vegetal – fie că este de floarea soarelui, de măsline sau chiar de palmier. Dar ce se întâmplă cu acesta după câteva prăjeli? Puţini dintre noi s-au gândit că uleiul vegetal uzat dacă este eliminat necorespunzător (aruncat la gunoi, în sistemul de canalizare sau direct în mediu), are efecte nocive asupra mediului şi sănătăţii umane.

Mare Nostrum a înţeles importanţa conştientizării populaţiei cu privire la necesitatea diminuarea cantităţii de ulei vegetal uzat care ajunge în apă sau în sol. De aceea, încă din anul 2010, a inițiat o campanie, desfăşurată la nivel naţional, care urmăreşte implementarea unui nou concept pe piaţa din țara noastră: acela de colectare a uleiului vegetal uzat, ce poate fi ulterior valorificat în biodiesel. Această campanie este adresată în special persoanelor fizice, care în schimbul a 5 litri de ulei vegetal uzat adus la noi, primesc drept recompensă, 1 litru de ulei vegetal, bun de folosit la gătit.

Campaniile de informare şi acţiunile de colectare desfăşurate de echipa noastră din anul 2010 până în prezent, s-au bucurat de un real succes, cantităţile de ulei strânse fiind în creştere. Foarte multe persoane             ne-au mărturisit că nu ştiau cum să gestioneze uleiul alimentar uzat şi ca în lipsă de alte alternative, îl colectau în diverse recipiente şi îl aruncau la coş. În urma introducerii acestui sistem de colectare la sediul Mare Nostrum, din ce în ce mai multe persoane s-au mobilizat în decursul anilor, iar cantitatea de ulei alimentar uzat colectată, a crescut foarte mult. Răspunsul din partea populaţiei a fost unul pozitiv, numai anul acesta  între  1.01.2016-15.09.2016, 97 de persoane ne-au trecut pragul aducând la sediul nostru 829 l de ulei alimentar uzat.

Nu numai cei mari au ales să fie eco şi au început să colecteze uleiul alimentar uzat. Cu bucurie am văzut o implicare foarte mare şi din parte unităţilor de învăţământ care au participat cu mic cu mare în decursul timpului, în această campanie.

Invităm în continuare constănțenii să aducă la sediul nostru uleiul vegetal uzat! Noi îl predăm mai departe companiei STOEHR Mineral & Vegetal Oil care îl transformă în biocombustibil. Astfel, fiecare dintre noi poate contribui la reducerea consumului de resurse și la protecția mediului înconjurător, având în același timp și un beneficiu personal – 1 litru de ulei bun de gătit.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s