Premii pentru câştigătorii concursului “Şcoala mea de nota 10”


colaj-scoala-mea-de-nota-10

Iată că a sosit şi momentul să premiem cele mai bune iniţiative eco pe care le-au avut participanţii la concursul “Şcoala mea de nota 10”, organizat în cadrul proiectului “Educaţie (de mediu) de nota 10.

Cu ocazia acestei competiţii am văzut că există multe idei foarte bune la nivelul unităţilor de învăţământ şi că se pot implementa proiecte interesante şi folositoare fără o investiţie foarte mare, atunci când există dorinţă şi implicare. Am primit 10 propuneri din partea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, care mai de care mai interesante. Colegiul Naţional de Arte” Regina Maria” Constanţa a propus proiectul “Educaţia pentru sănătate în învăţământul primar”, Grădiniţa „Frații Grimm” 2 Mai- “Natura mai aproape de copii, de educație!”, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” – “Constanţa, învaţă să trăieşti de nota 10”, Şcoala gimnazială “Lucian Grigorescu”, Medgidia-“Grădina de vară”, Școala gimnazială” Viceamiral Ioan Murgescu”, Constanţa –  “Abilităţi de viaţă – planuri de viitor”, Școala Gimnazială Sfântul Andrei, Mangalia-“Stil de viață Eco”, Școala Gimnazială Nr. 1, Eforie Nord- “Tomberoane eco”, Grădiniţa cu program prelungit nr.45, Constanţa-“Iubim şi protejăm natura”, Şcoala Gimnazială Sf. Andrei Mangalia –       “Livada primăverii din şcoala mea”, Liceul Teoretic Ovidius- “Grădina din şcoală”.

În urma analizării proiectelor, am desemnat şi câştigătorii: Premiul I a fost atribuit Școlii Gimnaziale “Lucian Grigorescu”, din Medgidia, care şi-a amenajat spaţiul verde din curte, dându-i noi valențe educaționale. Acum, noul spaţiu, înconjurat de gard viu, are în centrul său o tablă de şah, care poate servi nu doar la organizarea unor cursuri opţionale sau concursuri de profil, ci poate fi şi o sală de clasă sau scena unor activitãţi educative, cultural-artistice în aer liber, mai ales cã în apropiere a fost amenajatã şi o tribunã pentru publicul spectator. Ȋn același spațiu a fost amplasată pe un postament, o statuetă, găsită și neidentificată în catalogul cu piesele din patrimonial orașului, pe care elevii școlii au numit-o ECO INFINIT.

Premiul al II-lea a fost decernat Grădiniței nr. 45, „Steluțele mării” din Constanța. Preșcolarii grupei mari, împreună cu bunicii lor, au confecționat căsuțe pentru păsărele, urmând ca în timpul iernii să le hrănească cu pâine și grăunțe. Copiii au lucrat cu scândurele, cuie, ciocan și clește, sub îndrumarea bunicilor, dezvoltându-și abilități practice. Acțiunea s-a finalizat prin fixarea căsuțelor pe copacii din curtea grădiniţei.

Pentru premiul III s-au calificat tot preșcolarii, de data aceasta de la Grădinița “Frații Grimm”, din 2 Mai, care au realizat o expoziție cu lucrările create din materiale reciclabile (plastic, metal, carton), materiale naturale (ghinde, frunze, semințe, scoici, melci, nisip, pietre). Aceste lucrări vor înfrumuseța, de acum încolo, holul grădiniței pentru a fi admirate de toți copiii, părinții și de toți vizitatorii.

Câştigătorii şi-au primit premiile în cadrul evenimentului de premiere desfăşurat miercuri, 16 noiembrie 2016, în cadrul Bibliotecii Colorate, din Tomis Mall. Am adus laolaltă 48 de participanţi: copii de grădiniţă şi preşcolari, elevi şi cadre didactice de la cele trei unități de învățământ premiate.

Premiile primite pentru creativitatea și implicarea lor civică, în valoare de aprox 1000 de euro, au fost ghiozdane cu încărcător solar, pentru cei mari, lămpi cu încărcător solar, pentru cadrele didactice, microscoape, minisere, solar kit-uri, puzzel-uri și multe alte jocuri pentru cei mici.

Cu acest prilej, ONG Mare Nostrum a lansat și Ghidul de inițiative eco, realizat în cadrul proiectului “Educaţie (de mediu) de nota 10, al cărui rol este de a inspira și ajuta școlile în realizarea propriilor proiecte de dezvoltare durabilă.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului “Educaţie (de mediu) de nota 10, susținut financiar de OMV Petrom.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s