Monitorizările terestre și acvatice continuă!


În fiecare lună,  specialiștii ONG Mare Nostrum fac monitorizări terestre și acvatice privind delfinii. În această lună, au fost realizate 2 monitorizări acvatice și 2 terestre. Din fericire, niciuna dintre ele nu ”s-a soldat” cu descoperirea de cetacee eșuate(delfini).

Monitorizările pe care le efectuăm sunt deja o tradiție pentru ONG Mare Nostrum, în care implicăm atât voluntarii, cât și elevii de la școlile partenere, pe timpul școlii. Chiar dacă nu avem finanțări în ceea ce privește conservarea cetaceelor din Marea Neagră, noi continuăm să facem aceste monitorizări, tocmai pentru că au devenit parte principală din activitatea organizației”, spune Marian Paiu, coordonator proiecte în cadrul ONG Mare Nostrum.

În această lună, echipa a realizat 2 monitorizări acvatice, dintre care una pe timp de o săptămână, alături de voluntarii și partenerii organizației. Cât despre cele terestre, au fost efectuată 2 monitorizări, în partea de Nord și în partea de Sud a litoralului românesc, la care a participat și o echipă de la Agenția France Press.

Din fericire, nu au fost semnalate cazuri de delfini eșuați în niciuna din aceste monitorizări.

Pentru detalii legate de activitatea organizației pe această direcție, puteți accesa pagina de Facebook Delfinii din Marea Neagră

Proiect susținut de OMV PETROM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s