1.000 de înscriși la Crosul Mării Negre!


Duminică, 29 octombrie, începând cu ora 10.00, 1.000 de participanți vor alerga pentru Marea Neagră, chiar de ziua ei (Ziua Internațională a Mării Negre). Crosul Mării Negre devine cel mai mare eveniment organizat de un ONG la Constanța, cu ajutorul constănțenilor. 

Aflat la a doua ediție, Crosul Mării Negre a reușit să atragă atenția constănțenilor de toate vârstele, dar și a pasionaților de cros din Tulcea și din București, care vin la Constanța special pentru acest eveniment.

Săptămâna aceasta am primit foarte multe mesaje și telefoane de la oameni din București și din Tulcea, dornici să ajungă la Cros. Avem participanți din rândul Jandarmeriei și Poliției, precum și alergători profesioniști. Pe lângă aceștia, sunt și foarte mulți copii înscriși, de la toate școlile partenere ONG Mare Nostrum. Suntem onorați că atât de mulți oameni au răspuns invitației noastre, transformând acest eveniment într-unul de mare impact ”, spune Anca Maria Gheorghe, coordonator eveniment.

fb_cover_1

Cel mai mic participant are vârsta de 5 ani, iar cel mai în vârstă are 62. De altfel, și la prima ediție a Crosului au fost participanți foarte mici ca vârstă, care și-au arătat măiestria în alergat, alături de ceilalți înscrisi.

”Crosul Mării Negre nu este un eveniment sportiv, acest lucru l-am comunicat de la începutul promovării evenimentului. Drept pentru care, nu vor exista nici timpi, nici cronometru, nimic care să ducă gândul către competițiile sportive. Este o dovadă a solidarității constănțenilor și o onoare pentru noi, ca organizație să sărbătorim Marea Neagră prin mișcare, de ziua ei”, completează Anca Maria Gheorghe.

Tot în cadrul evenimentului va exista și standul ADOPTĂ UN DELFIN, unde iubitorii de delfin pot deveni părinții acestor minunate mamifere acvatice, pentru 1 an sau pentru 5. ”Adopția este, de fapt, o convenție. Sumele donate ne ajută pe noi, ca organizație, să putem să ne deplasăm în continuare la toate sesizările primite la numărul de urgență delfini. Știm deja cu toții că problema delfinilor eșuați este cât se poate de serioasă, iar noi, ca organizație, avem specialiștii care pot ajuta în acest sens”, spune Marian Paiu, specialist ONG Mare Nostrum.

Programul evenimentului:
10.00-11.00– Predare numere participanți
11.00– Deschidere oficială eveniment
11.10– Start pentru toți participanții
11.10-12.00 – Alergare Cros (ora de finish este estimativă)

De-a lungul traseului, vor exista 5 stații de hidratare: Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia şi Ucraina.

Premiile constau în diplome și în medalii, ultimele fiind realizate manual de echipa și voluntarii #ongmarenostrum.

Evenimentul este dedicat Zilei Internaționale a Mării Negre, pe care ONG Mare Nostrum o sărbătorește în fiecare an.

Ce este Ziua Internațională a Mării Negre? 

Această zi a fost declarată – Ziua Internațională a Mării Negre – la 31 octombrie 1996, când cele șase țări riverane – Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina – au semnat Planul Strategic de Acțiune (PSA) pentru Marea Neagră, un document ce conține cel mai complet set de strategii și măsuri pentru salvarea și reabilitarea zonei. Situația ecologică a Mării Negre s-a înrăutățit în ultimii 35 de ani din cauza reziduurilor transportate de râurile din 17 țări, pescuitului excesiv și a deversărilor necontrolate de produse petroliere. Cele mai multe stocuri de pește din Marea Neagră, deja afectate de consecințele poluării, au fost supra-exploatate sau sunt amenințate de supra-exploatare. În consecință, există un risc serios de pierdere a unor habitaturi valoroase și a unor peisaje, și, în cele din urmă, a biodiversității și productivității ecosistemului Mării Negre.

Proiect susținut de OMV PETROM.

Evenimentul este realizat și cu sprijinul  Maurer Residence Constanța, Yves Rocher România, apa KEIA, Centrul Medical IOWEMED, sponsori ai evenimentului.

FOTO&VIDEO ȘerbanFILMS

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s