Crosul Mării Negre: 900 de oameni au alergat pentru că iubesc Marea Neagră!


1.100 de persoane înscrise. 900 de persoane prezente la cros. Cel mai mic participant- 4 ani, iar cel mai în vârstă-62 de ani. A doua ediție a Crosului Mării Negre a devenit , pe 29 octombrie, unul dintre cele mai mari evenimente organizate de un ONG la Constanța!

Capture1

Pe 29 octombrie, Plaja Modern din Constanța a devenit locul de întâlnire preferat de 900 de oameni, atât din Constanța, cât și din București și Tulcea, la a doua ediția a Crosului Mării Negre.

Am avut 1.100 de înscriși pe liste, foarte probabil ca vremea din weekend să îi fi speriat pe o parte din ei. Oricum, noi suntem mai mult decât onorați că am avut 900 de oameni frumoși care au alergat pentru Marea Neagră. Datele le-am obținut post eveniment, după ce am contorizat toate numerele de concurs rămase ”, spune Anca Maria Gheorghe, coordonator eveniment.

Startul crosului s-a dat la ora 11.00, după intonarea imnului României și după discursul directorului executiv al ONG Mare Nostrum, Mihaela Cândea Mirea, al primarului municipiului Constanța Decebal Făgădău și al directorului complexului Muzeal de Știinte ale Naturii, Adrian Bîlbă, prezenți la eveniment ca și participanți.

A fost un eveniment inedit. Inedit prin faptul că am văzut cât de uniți sunt constănțenii atunci când vine vorba de sport și de activități de relaxare. Nu a fost ușor, pentru că vântul a bătut cu putere, iar gradele de afară depășeau cu puțin 10. Cu toate acestea, oamenii au venit să alerge pentru Marea Neagră, chiar de Ziua Internațională a Mării Negre. Am văzut copii de 4 ani care au alergat. Erau veniți de grădinițele din Constanța. A fost chiar și o mamă cu un bebelus, care s-a înscris la Cros chiar în ziua evenimentului și s-a plimbat cu cel mic pe traseul scurt al evenimentului”, a completat Anca Maria Gheorghe.

Dincolo de aceste aspecte, Crosul Mării Negre a fost despre constănțeni și despre Marea Neagră. Despre cum putem respecta mediul, chiar și atunci când suntem mulți pe plajă. Despre cum putem avea ape curate, limitând poluarea. Totodată, prin numărul foarte mare de participanți, crosul Mării Negre a devenit unul dintre cele mai mari evenimente organizate de un ONG la Constanța.

Mulțumim tuturor cadrelor didactice și copiilor înscriși la eveniment, care au venit din toate colțurile județului pentru a fi împreună cu noi la #crosulmariinegre.

Mulțumiri încă o dată OMV PETROM, MAURER Residence Constanța, Clubul Yves Rocher, Apa KEIA și Șerban Films pentru toată susținerea pe care au oferit-o în organizarea acestui eveniment.

Imagini de la #crosulmariinegre aici

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s