“Voluntariatul în comunitatea ta”, la a doua ediție


”Voluntariatul în comunitatea ta” este un proiect realizat de Asociația ”Împreună pentru viitor”, alături de Inspectoratul Școlar Județean, în care ONG Mare Nostrum este partener. Proiectul se află la a doua ediție și scopul acestuia este de a accentua necesitatea dezvoltării voluntariatului în comunitate.

În cadrul proiectului, ONG Mare Nostrum este ”responsabil” de 17 tineri, de la Liceul Tehnologic Cogealac, pe care îi coordonează și le oferă informații utile despre tot ceea ce înseamnă activități de voluntariat. Recent, a avut loc a patra întâlnire în cadrul proiectului, în care tinerii au decis care sunt domeniile în care vor să facă acest tip de activități: ”Prietenii noștri de la Liceul Tehnologic Cogealac au hotărât să activeze pentru următoarele 4 luni în domeniul sănătății, social și educațional, domenii pe care le-au ales în urma consilierii pe care le-am oferit-o noi, cei de la ONG Mare Nostrum. Pe noi ne bucură de fiecare dată să vedem interesul tinerilor în această direcție, dar ce ne bucură cel mai mult este creativitatea cu care abordează acest subiect”, spune Andreea Ionașcu, coordonator Departament Educație Durabilă și Voluntariat în cadrul ONG Mare Nostrum.

This slideshow requires JavaScript.

În cadrul întâlnirilor sunt folosite  tehnici non-formale de educaţie, pentru ca informația să fie asimilată mai ușor. De asemenea, tinerii își dezvoltă abilitatea de a se coordona singuri și de a învăța să fie independenți în organizarea și coordonarea activităților de voluntariat pe care le vor întreprinde pe viitor. Tinerii beneficiază și de ajutorul cadrelor didactice, care le urmăresc progresul.

Acest proiect, dincolo de toate, îi învață pe tineri să fie responsabili, atât în ceea ce privește mediul, cât și în ceea ce privește acțiunile în care sunt implicați. Noi suntem absolut fascinați de deschiderea pe care o au în a schimba mentalități și practici, iar acesta este un semnal care ne spune că suntem pe drumul cel bun”, completează Andreea Ionașcu.

Proiectul ”Voluntariatul în comunitatea ta” continuă și în perioada următoare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s