Mărțișorul Ecologic, ediția a XIV-a: Pe 25 februarie, te învățăm cum să îți faci propriul mărțișor!


 

Pe 25 februarie, cu o săptămână înainte ca luna mărțișorului să își intre în drepturi, ONG Mare Nostrum organizează la Librăria Dorian Gray a XIV-a ediție a Mărțișorului Ecologic, unul dintre evenimentele cu tradiție pentru organizație. În cadrul evenimentului, ONG Mare Nostrum organizează un workshop la care pot participa toți cei care vor să își dezvolte creativitatea. Taxa de participare este un material reciclabil.

A fi eco este fun! Cel puțin, aceasta este deviza după care se desfășoară evenimentul Mărțișorul Ecologic, unul dintre evenimentele cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum. În fiecare an, constănțenii mari și mici învață cum să confecționeze mărțișoare ecologice din materialele pe care le au în casă. Anul acesta, ONG Mare Nostrum organizează un workshop pe această temă. Scopul acestui eveniment este de a promova practicile ECO în rândul constănțenilor, dar și de a dezvolta creativitatea: ”Practic, toți cei care vor participa, vor învăța cum să confecționeze mărțișoare pentru cei dragi. Noi le punem la dispoziție materialele de lucru și le vom spune despre tehnicile DYI pe care le pot aplica pentru a crea mărțișoarele ecologice. Restul ține de creativitatea lor și de cât suflet pun în propria muncă ”, spune Andreea Ionașcu, coordonator eveniment.

marti_eco

Evenimentul are ca taxă de participare un material reciclabil, pe care ”proprietarul” îl va transforma într-o amintire frumoasă pentru cineva din familie: ”Cu toții avem în casă foarte multe obiecte pe care nu le mai folosim. Acest eveniment este un exercițiu bun pentru a schimba utilitatea acestora, pentru a le transforma și pentru a le încheia ciclul de…funcționare. Gândiți-vă numai că un bec poate deveni o broșă sau un pandativ cool pentru o doamnă din familie sau poate deveni chiar un…buchet de flori colorat!  Totul ține de imaginiația fiecăruia. Până la urmă, despre asta este vorba, dincolo de a realiza mărțișoare ecologice: de a ne dezvolta această abilitate, pe care fiecare o are, dar prea puțini o și pun în aplicare”, completează Andreea Ionașcu.

Ce intră la categoria materialelor reciclabile? Iată câteva sugestii: cutii de aluminiu, fermoare, creioane mici, paie, ziare sau reviste vechi, PET-uri, recipiente de sticlă (borcane, sticle), CD-uri, piuliţe, dopuri metalice sau de plastic, bucăţi de materiale textile, chei, carton, tuburi de carton, sârmă, pungi şi sacoşe de plastic, aţe, fire de lână, nasturi, tricouri vechi, dopuri de plută, hârtie, precum și cutii de conservă.

Din toate aceste materiale putem realiza  diverse accesorii de purtat, cum ar fi pandantive, brățări, broșe. De asemenea, dacă ne lăsăm creativitatea să se manifeste, putem realiza și obiecte decorative, cum ar fi suporturi de pixuri, de exemplu. Oricum, cei care vor participa la eveniment vor putea alege ce să realizeze pentru cei dragi dintr-un catalog pe care noi, cei de la ONG Mare Nostrum l-am realizat pentru ei”, conchide Andreea Ionașcu.

 

Evenimentul este adresat atât copiilor, cât și adulților.

Înscrie-te AICI la evenimentul nostru de pe facebook!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s