Mărțișoare creative și reciclabile, la… librărie!


Pe 25 februarie, a XIV-a ediție a Mărțișorului Ecologic, un eveniment cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum, a strâns 20 de constănțeni de toate vârstele în cadrul librăriei Dorian Gray. Aceștia și-au pus creativitatea ”la bătaie” pentru a realiza mărțișoare inedite pentru cei dragi. Cei mai inspirați și dibaci au fost copiii, care au realizat mărțișoare și felicitări pentru mamele lor, toate din materiale reciclabile.

În acest an, evenimentul Mărțișorul Ecologic s-a transformat într-un workshop creativ, care a exersat abilitățile practice ale celor 20 de oameni prezenți în cadrul librăriei Dorian Gray. Participanții au venit cu propriile lor materiale reciclabile, pe care le-au transformat, într-un mod creativ, în cele mai interesante mărțișoare pentru cei dragi.

This slideshow requires JavaScript.

Toate edițiile de până acum ale Mărțișorului Ecologic au fost concepute ca târguri de mărțișoare, unde partenerii noștri din cadrul instituțiilor de învățământ intrau în competiție directă în vederea realizării celui mai interesant mărțișor. Anul acesta, conceptul de târg de mărțișoare a fost înlocuit de un workshop, în care participanții au putut învăța tehnicile de realizare a mărțișoarelor eco. Au putut alege ce model vor să realizeze dintr-un catalog distribuit pe tablete și au fost ajutați de voluntarii ONG Mare Nostrum pentru a duce la bună îndeplinire intenția lor”, spune Andreea Ionașcu, coordonator eveniment.

Astfel, brățările mai vechi, șiragurile de mărgele, scoici și tot felul de materiale textile folosite de participanți ca și taxă de intrare la eveniment, s-au transformat în cele mai simpatice mărțișoare.

Ne bucurăm că am avut atât de mulți copii în cadrul evenimentului. Ei au fost cei mai bucuroși, de altfel, de această experiență. Ce ne-a surprins a fost că la eveniment au venit și adulți, care și-au testat creativitatea în realizarea de mărțișoare eco. Unul dintre participanți a fost chiar  în centrul atenției datorită dibăciei în a realiza decupaje, construcții de hârtie și flori din solzi de pește, folosind diferite tehnici”, completează Andreea Ionașcu.

Anul viitor, Mărțișorul Ecologic se va desfășura tot sub formă de workshop creativ, dar susținut de un ”trainer” din zona artistică.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s