Peste 200 de participanți la #orapamantului


Peste 200 de constănțeni au confirmat prezența la evenimentul #orapamantului, ce va avea loc sâmbătă, 24 martie, în Parcul Tăbăcărie între orele 20.30-21.30, în ciuda vremii de afară. 

28685041_1825010454197757_2850427815621296128_n

Ora Pământului este un eveniment internațional, demarat în anul 2007 în Sidney, Australia. Ong Mare Nostrum a preluat inițiativa și a aplicat-o la nivel local din 2012, mobilizând constănțenii să se alăture mișcării și să dea o mână de ajutor la salvarea pământului.

La această ediție, peste 200 de oameni se vor alătura mișcării  și vor ajuta la aprinderea celor peste 2.000 de lumânări în Parcul Tăbăcărie.

Hot points eveniment

  • 200 de lumânări aprinse doar în forma 60+, ca simbol pentru utilizarea în mod rațional a resurselor.
  • Eco-cina la lumina lunii – un colț special amenajat pentru cei cărora le pasă de utilizarea rațională a resurselor, luminat fără curent electric, doar folosind dispozitive eco de iluminat, realizate de voluntarii ONG Mare Nostrum. Colțul poate fi folosit pentru a marca odată în plus Ora Pământului și pentru a demonstra tuturor celorlalți că se poate. Fotografii evenimentului, partenerii de la ȘerbanFilms și umbrella vor imortaliza momentele speciale în doi și vor posta în timp real fotografiile pe pagina de FB a ONG Mare Nostrum.
  • Prinde eco-ideile în plasă! – un colț special amenajat, pe care mesajele eco, atât ale ONG Mare Nostrum, cât și ale constănțenilor, își vor găsi loc. Colțul este reprezentat de o plasă, unde constănțenii vor găsi mesajele organizației, dar unde își vor putea agăța propriile promisiuni față de salvarea Pământului.
  • Bolul 60+– un bol simplu de sticlă, care va conține răvașe pline de tâlc pentru constănțeni. Fiecare participant va putea lua din acest bol un răvaș, cu mențiunea că va face tot posibilul să respecte ce este scris pe el. Răvașele sunt printate pe hârtie reciclată.

Cum poți ajuta?

  1. Este recomandat să lași lampioanele acasă. Lansarea acestora în parc este strict interzisă.
  2. Poți veni cu propriul tău mesaj sau promisiune pentru a ajuta la salvarea pământului. Poate să fie chiar un citat care te reprezintă, poate să fie un mic ajutor pe care vrei să îl dai (cum ar fi să reduci consumul de curent, să stingi becurile din casă atunci când ieși din cameră, variantele sunt multiple). Mesajul tău va fi expus în zona Prinde ideile în plasă, alături de mesajele organizației.

Evenimentul Ora Pământului își propune sensibilizarea autorităţilor şi consumatorilor de electricitate faţă de problema deosebit de importantă a dioxidului de carbon, care este emis în cantităţi foarte mari în timpul producerii energiei electrice.

Pe 24 martie, vor stinge lumina alături de noi partenerii noștri de la SerbanFilmsHashtag și Star Academic Events, cei care ne ajută pe parte grafică, foto&video și logistică. Puteți intra pe paginile lor, să vedeți cât de talentați sunt! Mulțumim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s