A început campania de informare privind numărul de urgență DELFINI- 0763255731


Zilele acestea, ONG Mare Nostrum a lansat o campanie de informare, ce are ca scop promovarea numărului de urgență DELFINI, numărul prin care constănțenii și turiștii pot face sesizări legat de cazurile de delfini eșuați de pe întreg litoralul românesc. Campania este dedicată în principal salvamarilor și administratorilor de beach barsScopul aceste campanii este de a-i implica activ pe constănțeni și pe turiști în procesul de salvare a unui delfin. Ne adresăm salvamarilor și administratorilor de beach bars, pentru că ei stau aproape permanent pe plajă și pot observa mult mai repede delfinii eșuați. Cu cât suntem anunțați mai repede, cu atât mai repede ne putem deplasa pentru a salva viața delfinilor” , spune Marian Paiu, coordonator activități teren ONG Mare Nostrum.

Campania a început săptămâna trecută, cu un tur de conștientizare în zona de Nord a stațiunii Mamaia și Năvodari, unde publicul a fost foarte receptiv la informațiile prezentate de echipa ONG Mare Nostrum.

This slideshow requires JavaScript.

Săptămâna aceasta, un grup de 7 voluntari ai organizației, coordonați de Costin Timofte, au acoperit partea sudică a litoralului, de la Eforie la Vama Veche, unde au informat peste 200 de oameni. În același timp, echipa Mare Nostrum a făcut și monitorizare pentru delfini eșuați și din fericire nu au identificat niciun caz: ”Atât salvamarii, cât și administratorii de beach bars au fost foarte receptivi la mesajul campaniei, cei mai mulți întrebându-ne despre modul în care pot ajuta atunci când delfinii se apropie de mal și ce ar trebui să facă atunci când delfinii eșuează și sunt încă vii. Am primit chiar câteva telefoane de la personae care ne-au spus că au văzut delfini înotând în larg și că au urmat instrucțiunile mesajului transmis în campanie”, spune Costin Timofte, coordonatorul activității.

Campania de informare va continua în paralel cu monitorizările pe care ONG Mare Nostrum le face pe porțiunile de plajă de pe litoralul românesc. ”Este foarte important ca lumea să afle despre numărul de urgență delfini, adică 0763255731 și să îl folosească, pentru că acest lucru ne ajută pe noi ca și organizație să fim operativi. Este foarte important să ajungem în timp util, pentru că uneori mai putem face ceva pentru a ameliora situaţia. Avem specialiştii şi pregătirea necesară pentru a putea salva viaţa delfinilor, atunci când o permite situaţia”, spune Marian Paiu, coordinator activități teren ONG Mare Nostrum.

Campania va continua pe porțiunile de plajă din Constanța în perioada imediat următoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s