Pe 7 august, atelier de discuții ”Cum asigurăm eficient conservarea cetaceelor din Marea Neagră?


ONG Mare Nostrum,  împreună cu Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, cu sprijinul Ministerului Mediului și Ministerului Apelor și Pădurilor au plăcerea de a vă invita să participaţi la atelierul de discuții ”Cum asigurăm eficient conservarea cetaceelor din Marea Neagră?

Evenimentul va fi găzduit de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” şi va avea loc pe data de 7 august 2018 în Sala de Conferinţe, începand cu ora 11:00.

Atelierul de discuții are ca scop prezentarea problemelor legate de conservarea delfinilor din Marea Neagră, dar şi identificarea de soluţii pentru asigurarea bunăstării acestor indicatori ai ecosistemului marin. La eveniment vor participa peste 30 de reprezentanți ai autorităților  responsabile de monitorizarea și conservarea cetaceelor din Marea Neagră. Printre aceștia se numără reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Institutul de Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“, GeoEcoMar, Complexului Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa, Black Sea Advisory Counsil (BISAC).

Evenimentul este realizat în cadrul programului “Monitorizarea şi conservarea cetaceelor din Marea Neagră”, ce a luat ființă în 2010. Acest proiect este în continuă dezvoltare, atingând astăzi nu doar subiecte legate de capturi accidentale, esuări, evenimente de informare-conştientizare, ci şi dezvoltarea specialiştilor din regiune în studierea cetaceelor, studii de patologie, ecologie etc. Un aspect important este reprezentat de parteneriatul cu instituţiile publice, private, stiinţifice, educaţionale, naţionale şi internaţionale din cadrul acestui program, parteneriat ce asigură continuitatea acţiunilor dedicate acestor mamifere imperios necesare mediului marin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s