Producătorii de alimente bio, ajutați să își promoveze produsele în cadrul proiectului “Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network”


antet

Producătorii bio din Constanța/România au participat la Festivalul Internațional “Cadouri din natură”, organizat la Dobrich/Bulgaria, în cadrul proiectului “Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network”. Proiectul este o inițiativă comună a Centrului de Excelență Marea Neagră/ Bulgaria, “Dobrich Fair”/ Bulgaria și ONG Mare Nostrum/ România. În cadrul festivalului, producătorii și-au putut prezenta produsele și au făcut schimb de experiență.

La invitația ONG Mare Nostrum, producătorii bio din Constanța au participat timp de două zile la Festivalul Internațional ”Cadouri din natură”, ce a avut loc în Bulgaria, la Dobrich, în perioada 28-29 August 2018. Festivalul “Cadouri din natură” este axat pe promovarea producătorilor și distribuitorilor de alimente ecologice din regiunea Dobrogea în cadrul rețelei antreprenorilor româno-bulgari: ”Toți cei înscriși în această rețea pot participa la diverse traininguri, expoziții, târguri și festivaluri naționale și internaționale. Rețeaua este, de asemenea, garantată de o platformă de internet, în care fiecare producător va avea posibilitatea de a-și prezenta produsele și de a primi informații actualizate privind reglementările naționale, internaționale, fondurile, comercianții cu amănuntul și evenimentele organice”, spune Anca Maria Gheorghe, coordonator proiect.

This slideshow requires JavaScript.

Printre activitățile festivalului s-au numărat ateliere culinare pentru copii și adulți, precum și degustări de produse. Una dintre cele mai importante activități din cele 2 zile de festival au fost cele legate de posibilitățile de finanțare și dezvoltare: ”Producătorii români au fost foarte interesați de informațiile legate de finanțare și de modul în care își pot promova produsele și afacerea. Faptul că toți participanții au făcut schimb de experiență și de informații nu poate decât să ne bucure. Cu siguranță vor începe să pună în practică toate informațiile pe care le-au obținut în urma discuțiilor purtate timp de două zile”, completează Anca Maria Gheorghe. În cadrul festivalului, producătorii din Constanța și-au putut expune produsele, alături de expozanți din Dobrich, Macedonia și Grecia.
***
Proiectul “Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network” încurajează activitatea antreprenorială, în rândul persoanelor din zona transfrontalieră Constanța-Dobrich, în special a celor interesați de producția de alimente ecologice, de livrarea și promovarea acestora, oferind posibilitatea de dezvoltare a unei nișe și susținerea unei economii durabile.
Proiectul “Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network” este co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria.

susbsol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s