Producătorii de alimente bio, încurajați de ONG Mare Nostrum, în cadrul târgului ”Cadouri din natură”


header_1Pe 4 și 5 octombrie,  ONG Mare Nostrum organizează Festivalul Internațional Organic “Cadouri din Natură”, în cadrul căruia vor participa producători de alimente bio din Constanța și din Dobrich/ Bulgaria. Evenimentul face parte din proiectul “Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network” și se va desfășura în Tomis Mall Constanța. Pentru a încuraja producătorii locali, nu va exista taxă de participare pentru expozanți.

This slideshow requires JavaScript.

Producători din Constanța și Dobrich/ Bulgaria vor fi prezenți pe 4 și 5 octombie la Festivalul ”Cadouri din natură” organizat de ONG Mare Nostrum. Festivalul are ca scop  încurajarea producătorilor autohtoni locali de a-și dezvolta afacerea și de a face schimb de experiență cu producători similari din Dobrich/ Bulgaria : ”Acest festival este o activitate a unui proiect mai mare, care se numește Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network . După ce producătorii români au participat la un eveniment similar în Dobrich, acum a venit și rândul nostru de a-i invita la Constanța pe producătorii din Dobrich și de a prezenta publicului de aici produse realizate în fermele din Bulgaria.  Este un schimb de experiență, benefic pentru toate părțile direct implicate”, spune Anca maria Gheorghe, coordonator proiect.

Pentru a încuraja producătorii locali, taxa de participare la acest eveniment nu există: ”Nu ne dorim să concurăm cu marile evenimente de profil, ci vrem doar să arătăm că se poate și că există o șansă reală de promovare pentru producătorii de alimente bio. Este un eveniment mai mic, așa că taxa de participare nu există. Producătorii vor putea expune gratuit, vor putea să își vândă produsele, dar ceea ce sperăm noi este ca schimbul de experiență să fie cuvântul cheie al acestor zile”, continuă Anca Maria Gheorghe.

În cadrul evenimentului, consumatorii pot descoperi produse organice, naturale și diverse, de la producători locali, din județul Constanța și regiunea Dobrich.

***

Tot pentru a încuraja producătorii locali, a fost lansat recent un webportal, pe care producătorii de alimente bio se pot înscrie și pot afla cele mai recente noutăți despre cadrul legislativ al domeniului care îi interesează și unde beneficiază de instrumente și sugestii pentru a-și promova afacerea.

Producătorii se mai pot înscrie ca participanți la acest târg până pe data de 3 Octombrie 2018.
***
Proiectul “Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network” încurajează activitatea antreprenorială, în rândul persoanelor din zona transfrontalieră Constanța-Dobrich, în special a celor interesați de producția de alimente ecologice, de livrarea și promovarea acestora, oferind posibilitatea de dezvoltare a unei nișe și susținerea unei economii durabile.

Proiectul “Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network” este co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria.

footer_1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s