ONG Mare Nostrum a participat la kick off meeting ANEMONE, proiect european


anemone1

ONG Mare Nostrum, prezent la kick off meeting-ul proiectului ANEMONE. Întâlnirea a reunit peste 30 de experți europeni din diferite structuri, preocupați de protejarea ecosistemului marin.

 La finalul lunii octombrie, partenerii din cadrul proiectului  ANEMONE s-au întâlnit pentru prima oară la Constanța, pentru a discuta despre activitățile proiectului și modul eficient de implementare al acestora.

Proiectul este coordonat de partenerul român, Institutul Național de Cercetări și Dezvoltare Marină ”Grigore Antipa”- Constanța, având ca și parteneri: ONG Mare Nostrum- România, Institutul de Oceanologie/ Bulgaria, Consiliul de Cercetări Științifice și Tehnologice Marmara și Fundația de Cercetări Marine- Turcia, precum și parteneri din Ucraina, de la Centrul Științific de Ecologie Marină – UkrSCES.

This slideshow requires JavaScript.

Scopul proiectului este de a dezvolta o strategie comună privind monitorizarea sistemului marin, care să constituie un punct de referință pentru activitățile viitoare, ce țin de conservarea ecosistemului marin.

ONG Mare Nostrum, prin Mihaela Cândea Mirea- director executiv al organizației, a participat la această întâlnire, unde a susținut o prezentare despre ”Mobilizarea stakeholderilor și creșterea gradului de conștientizare al publicului privind problemele de mediu”: “Rolul nostru în acest proiect este de a crea o punte de legatură între comunitatea științifică și public. Ne dorim ca cercetarea și inovarea să răspundă nevoilor societății și să aducă soluții la problemele pe care le resimțim cu toții.”

Timp de două zile s-au desfășurat sesiuni de lucru, în paralel, pentru a stabili clar activitățile din cadrul fiecărui grup de activitate. “Mare Nostrum va coordona o activitate dedicată implicării publicului în colectarea de date cu scop științific. Vom aborda 2 subiecte extrem de actuale și importante: deșeurile marine și situația populațiilor de delfini din Marea Neagră”, a completat Mihaela Cândea Mirea.

ANEMONE este un proiect finanțat prin Programul Operațional Bazinul Mării Negre 2014-2020, Axa Prioritară 2.

anemone2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s