Cum să faci ”Voluntariat pentru o carieră de succes”?


Cum să faci ”Voluntariat pentru o carieră de succes”? Este întrebarea la care pot răspunde și elevii de la Castelu, care au ales să încheie proiectul printr-o activitate de voluntariat, pe tema sănătăţii.
Au fost achiziționate truse de prim ajutor, iar elevii au fost din clasă în clasă, pentru a le vorbi celorlalți elevi despre cât de important este să fie respectate normele de igienă şi sănătate.
La final, fericirea a fost și mai mare, când toți elevii implicați au primit diplome!

___

This slideshow requires JavaScript.

__

În cadrul proiectului ”Voluntariat pentru o carieră de succes” au fost formate 5 grupuri, a câte 15 tineri care sunt instruiți şi cărora să le oferim posibilitatea de a se autodescoperi şi de a-şi dezvolta abilităţile, în domeniul în care vor să profeseze. Crescându-le încrederea în sine, aceştia au şanse mai mari să se orienteze către un domeniu în care să profeze cu dedicare şi implicare, având astfel un bun randament şi, în final, cariera de succes, pe care toţi tinerii o doresc.

Ca și activități, proiectul prevede acţiuni de voluntariat întreprinse de tineri, în folosul comunităţii, mediului sau ce domeniu doresc ei să abordeze, în funcţie de interesele fiecăruia. Participanţii sunt  susţinuţi de ONG Mare Nostrum, care le facilitează desfășurarea acțiunilor: ”Lucrând cu voluntari de peste 20 de ani, am constatat că voluntariatul este un instrument foarte util, pentru tineri, acesta simulând uneori experienţa unui loc de muncă. Voluntarii deprind abilităţi de lucru în echipă, de lucru la birou şi cu echipamente de birou, de lucru pe teren, de comunicare, formare şi multe altele. Foarte mulţi voluntari au descoperit care sunt punctele lor tari, care sunt interesele şi lucrurile care îi pasionează, prin activităţi de voluntariat. Astfel, au putut să se orienteze către un anumit domeniu, către o anumită carieră, pe care să o exercite cu pasiune şi implicare”, completează Andreea Ionașcu.

Scopul final al proiectului este ca toți tinerii beneficiari să devină promotori ai schimbării și să devină modele pentru cei din jurul lor.

Proiectul ”Voluntariat pentru o comunitate de succes” este finanțat de OMV PETROM.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s