#fărădeșeuridinplastic la Constanța!


A debutat o nouă campanie ONG Mare Nostrum! Campania se numește #fărădeșeuridinplastic și are ca obiectiv conștientizarea constănțenilor și turiștilor privind poluarea cu deșeuri din plastic, precum și alternativele eco la care putem recurge pentru a reduce cantitatea de plastic de pe plaje, dar și din oraș. Proiect susținut de OMV PETROM.

Proiectul  a debutat cu instruirea voluntarilor ONG Mare Nostrum, care au primit informații esențiale despre proiect, precum și mesajele principale pe care le vor comunica turiștilor.

This slideshow requires JavaScript.

A doua etapă a proiectului a constat în susținerea unor ateliere în instituțiile de învățământ din județul Constanța, pentru a-i ajuta pe cei mici să deveni cu adevărat schimbă-lume și să renunțe la utilizarea plasticului, atât acasă, cât și la școală. Optsprezece voluntari au susținut peste 22 ateliere, în cadrul cărora peste 538 elevi, 65 cadre didactice şi 71 părinţi au învățat ce pot face pentru a avea o lume fără plastic.

***

Zilele acestea, a debutat și campania de informare pe plajă #fărădeșeuridinplastic. Voluntarii ONG Mare Nostrum au pornit în acțiuni de conștientizare în Mamaia, Constanța și Eforie, pentru a le arăta turiștilor cum pot elimina plasticul din viața lor. Mesajul voluntarilor este susținut de 2 panouri tip carte, în care turiștii și constănțenii pot găsi informații interesante despre deșeurile din plastic și ce alternative durabile există pentru acestea: ”Panourile conțin povestea celor mai întâlnite deșeuri de pe plajă- pungile de plastic, tacâmurile, mucurile de țigară, paiele de plastic. Pentru fiecare din aceste tipuri de deșeuri oferim și alternativa durabilă, care ajută atât la diminuarea cantității de deșeuri, cât și la sănătatea utilizatorului. Oamenii sunt încântați atât de mesajul panourilor , cât și de alternativele pe care le oferim. ”, spune Andreea Ștefania Ionașcu, coordonator proiect.

Unul dintre panouri este interactiv. Turiștii pot vota varianta preferată folosind mucuri de țigară, pe care să le plaseze într-unul din cele 2 recipiente existene pe panou.

Campania continuă, cu multe surprize pentru turiști și constănțeni.

Un proiect susținut de OMV PETROM.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s