Alex și Iulia, doi dintre voluntarii ONG Mare Nostrum, vorbesc despre campania #fărădeșeuridinplastic


Proiectul #fărădeșeuridinplastic a strâns cei mai pasionați voluntari, care nu numai că s-au implicat activ în toate activitățile, dar au fost și adevărați promotori ai mesajelor din cadrul campaniei susținute de OMV PETROM. Experiențele de pe teren și cele din cadrul atelierelor educative organizate în școlile și grădinițele constănțene i-au impresionat pe voluntarii ONG Mare Nostrum, care au realizat că schimbarea adevărată începe de la fiecare dintre noi.

Alex este unul dintre voluntarii ONG Mare Nostrum prezenți atât la atelierele organizate în cadrul școlilor, cât și la activitățile de pe teren. În urma acestui proiect, Alex a rămas cu o idee esențială, și anume: ”Concluzia este că există opțiuni foarte sănătoase pentru noi, iar ele există tot timpul în jurul nostru, de aceea tot ceea ce ne rămâne de făcut pentru a ne schimba este să alegem constant ce este mai bine pentru noi și pentru cei din jurul nostru.

Iulia a fost impresionată cel mai mult de  atelierele educaționale, unde a putut intra în contact cu foarte mulți copii de toate vârstele. Ideea că poate ajuta la construirea unei generații de schimbă-lume a fost, de altfel, și motivația ei: ”Mi-au plăcut foarte mult atelierele, unde am putut intra în contact cu cei mici. Le-am explicat acestora că lumea ar trăi mai mult fără plastic și le-am oferit alternativele acestora. Sunt sigură ca acești copii au rămas cu ceva informații la final și acest lucru le va fi de folos în educația lor.  Îmi place mult ce fac în acest proiect, pentru că ofer oamenilor cunoștințele mele. Oferă și tu aceste informații altora, măcar la 3 persoane de lânga tine, pentru că hai să îți spun un secret…schimbarea începe cu tine”, spune Iulia.

Proiectul #fărădeșeuridinplastic este susținut de OMV PETROM.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s