Număr record de participanți la Crosul Mării Negre!


header_marliterA patra ediție a Crosului Mării Negre a adus un număr record de participanți. Peste 2000 de adulți și copii au răspuns apelului de a alerga pentru Marea Neagră, aruncând și deșeurile la coș. Participanții au putut câștiga premii substanțiale oferite de partenerii evenimentului.

Ziua de 27 octombrie rămâne o zi memorabilă pentru ONG Mare Nostrum. Peste 2.000 de oameni au luat parte la Crosul Mării Negre, alegâng să își petreacă ziua alături de alți iubitori de sport și de mediu.

Startul s-a dat la ora 11.00, după ce în prealabil toți participanții au făcut încălzirea alături de un trainer specializat: ” Anul acesta a fost un record de participare din partea alergătorilor dornici să se bucure de mare și în afara sezonului. Rezultatele monitorizărilor noastre au fost confirmate de marea cantitate de deșeuri care a fost adusă la linia de final a cursei. Ne dorim ca participanții sa rămână cu acest mesaj în minte la fiecare plimbare pe plajă și să fie atenți la felul în care aruncă deșeurile” , spune Mihaela Cândea Mirea, director executiv al organizației.

Pe tot parcursul zilei, participanții au putut câștiga premii substanțiale, oferite de partenerii evenimentului, precum și două weekend-uri la Brașov, oferite de Maurer Residence Constanța.

Marile provocări ale evenimentului au fost ca participanții să poarte un element vestimentar sau un accesoriu care să fie caracteristic viețuitoarelor marine. A doua provocare a fost aceea de a arunca la coș un deșeu întâlnit pe traseul lor: ”Am aruncat deșeurile la coș și am câștigat și stickere cu viețuitoare marine. Nu înțeleg de ce oamenii lasă gunoaie pe plajă, nu este bine. Am găsit foarte multe când am alergat ”, spune Ioana, 10 ani, participantă la Cros.

Cei mici au beneficiat și de cursuri de prim ajutor, susținute de unul dintre cei mai buni specialiști din domeniu, Dr. Alexandru Moruz- Centrul Medical Iowemed Medicover. Încântarea a fost mare, iar curiozitatea i-a împins pe foarte mulți copii să participe la aceste cursuri, pentru a putea ști cum să salveze o viață pe viitor. De asemenea, un alt punct de interes a fost si colțul de activare adus de partenerii de la Decathlon Constanța. Atât cei mici, cât și cei mari și-au încercat abilitățile la tir cu arcul, câștigând foarte multe premii.

Crosul Mării Negre a păstrat latura nobilă: participanții au alergat pentru o Mare Neagră mai curată, #fărădeșeuridinplastic. Cursa nu a fost contra cronometru, fiecare participant putând face acest lucru individual.

Eveniment susținut de OMV PETROM.

Parteneri: Maurer Residence Constanța, Decathlon Constanța, Oriflame, Centrul Medical Iowemed Medicover, Matei Take Away, Cora Brătianu, Worldclass Romania.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului MARLITER – ”Îmbunătățirea accesului public la datele de monitorizare privind deșeurile marine în vederea reducerii poluării marine în bazinul Mării Negre”, BSB-138, finanțat prin Programul Operațional Black Sea Basin 2014-2020.

footer_marliter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s