GREEN WEEK ONLINE FEST, lansat prin problemă de matematică virală!


header_marliter

În acest an, ONG Mare Nostrum a ales o metodă neconvențională de a lansa GREEN WEEK ONLINE FEST, primul festival online de mediu din Constanța! Acesta a fost anunțat printr-o problemă de matematică, devenită virală în rândul celor cu atenție la detalii !

GREEN WEEK ONLINE FEST este primul festival online de mediu din Constanța și reprezintă o provocare pentru echipa ONG Mare Nostrum, cât și pentru persoanele cărora le pasă de conservarea biodiversității și de a menține un mediu curat: ” Pentru că un eveniment inedit solicită o lansare pe măsură, am decis în acest an să testăm vigilența tuturor cu o problemă de matematică. Aceasta a devenit virală în numai câteva zile, spre surprinderea noastră, ajungând la aproape 17.000 de persoane”, declară Anca Maria Gheorghe, coordonator eveniment.96591671_3208653139166808_937210659110649856_o

Problema de matematică a fost special gândită pentru acest eveniment și construită de la zero, respectând mecanismul de implementare a unor astfel de provocări online. Au fost alese ca elemente principale câteva tipuri de deșeuri găsite pe plajele de pe litoralul românesc în urma monitorizărilor efectuate de echipa noastră.

Apoi, au fost plasate detalii care să inducă puțin în eroare publicul.

Toți cei care au răspuns corect la problema de matematică au primit in premieră înformația lansării evenimentului, cu mențiunea că provocarea trebuie dată mai departe: ”Am avut aproape 300 de comentarii la postarea inițială, cea care anunța această problemă de matematică. O parte din răspunsuri au fost corecte, așa că toți cei care au răspuns corect au primit prin mesaj privat informația exclusivă a lansării evenimentului. Nu am ales întâmplător răspunsul corect, cifra 5. Acesta este strict legat de ziua de 5 Iunie, adică Ziua Mediului, pe care o sărbătorim anual, ca organizație, prin diferite activități”, menționează Mihaela Cândea Mirea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Ce este GREEN WEEK ONLINE FEST?

Green Week online fest este PRIMUL festival online de mediu organizat în Constanța în intervalul 1-7 iunie. Programul evenimentului cuprinde ateliere online, live sessions, provocări online, materiale video și postări dedicate diferitelor arii de interes ale organizației, precum și concursuri cu premii eco. Fiecare zi va avea o tematică și un program specific , scopul fiind acela de a educa responsabil generațiile viitoare: ”Este un festival dedicat cunoașterii biodiversității marine și terestre din județul Constanța, prin intemediul căruia vei descoperi diverse aspecte legate de viețuitoarele marine, de flora și fauna ariilor protejate din Dobrogea, cât și presiunile cărora acestora încearcă să le facă față zi de zi.
De asemenea, vei afla și cum te poți implica și să protejezi mediul înconjurător, cu gesturi mici, în viața de zi cu zi
”, completează Anca Maria Gheorghe.

Pentru a vedea mai multe detalii despre eveniment, puteți accesa următorul link: https://www.facebook.com/events/243080113583335/

Eveniment organizat în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea accesului public la datele de monitorizare privind deșeurile marine în vederea reducerii poluării marine în bazinul Mării Negre”, finanțat prin Programul Operațional Black Sea Basin 2014-2020, cod proiect BSB 138. Obiectivul general al proiectului este de a promova o integrare transfrontalieră mai puternică a informațiilor, cunoștințelor și expertizei în domeniul monitorizării mediului și a problemelor deșeurilor marine în bazinul Mării Negre.

footer_marliter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s