Green Week Online Fest – REGULAMENT


header_marliter

În perioada 1-7 Iunie 2020, ONG Mare Nostrum a pregătit un inedit festival online – „Green Week Online Fest” – dedicat Zilei Mondiale a Mediului*,  aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie.

*Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței “Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al “Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite (UNEP). Prin marcarea acestei zile Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

Ce descoperi pe parcursul Green Week Online Fest?

Este un festival dedicat cunoașterii biodiversității marine și terestre din județul Constanța, prin intemediul căruia vei descoperi diverse aspecte legate de viețuitoarele marine, de flora și fauna ariilor protejate din Dobrogea, cât și presiunile cărora acestora încearcă să le facă față zi de zi. De asemenea, vei afla și cum te poți implica și să protejezi mediul înconjurător, cu gesturi mici, în viața de zi cu zi.

Urmărește parcursul festivalului pe pagina de Facebook ONG Mare Nostrum, fii activ și participă la provocările zilnice și vei putea câștiga și premii responsabile față de mediu.

Ce am pregătit?

Pe parcursul zilelor de festival te vom purta pe traseul “responsabilității”, plecând de la cunoașterea biodiversității marine și terestre, a presiunilor ce apar asupra acestora și a impactului lor, până la recomandări și metode de implicare activă în protejarea mediului.

Începem festivalul cu o zi dedicată biodiversității marine, în special cetaceelor din Marea Neagră (1 iunie 2020), pe parcursul căreia vei descoperi aceste mamifere simpatice, atât din postările dedicate acestora, cât și live, la ora 18:00, de la colegii noștri Marian Paiu și Costin Timofte. Te așteptăm alături de noi!

Cea de a doua zi (2 Iunie 2020) va fi dedicată biodiversității terestre, când vei putea participa la Green Express, un Treasure Hunt online, ce te va purta prin 4 arii protejate din Dobrogea. Pe parcursul acestei zile vei avea ocazia să descoperi poveștile și biodiversitatea unor locuri unice. Hai și tu în GreenExpress!

În a treia zi a festivalului (3 Iunie 2020) vom face cunoștință cu problema deșeurilor marine, o presiune din ce în ce mai apăsătoare pentru plajele litoralului românesc și a mediului marin. Tot în această zi vei avea ocazia să faci și primul pas al implicării tale active. Despre ce este vorba? Vei afla la timpul potrivit!

Cea de a patra zi (4 Iunie 2020) vine cu o serie de recomandări referitoare le modul în care poți fi mai responsabil față de mediu. Sigur ai auzit până acum de cei 3 R (Reducere, Reutilizare și Reciclare), dar astăzi vom vedea și cum îi putem aplica practic. Cum? La ora 18:00, într-un live session, colega noastră Andreea Ionașcu, îți va arăta câteva idei de a reutiliza câteva obiecte, pentru a da viață unora noi. Poți lucra și tu împreună cu ea!

Pe durata zilei a cincea a festivalului (5 Iunie 2020), chiar de Ziua Mediului, vei află de la niște oameni super faini ce însemnă să te implici voluntar în diverse activități. Sigur ai ghicit! Este vorba despre voluntarii Mare Nostrum care îți vor povesti despre experințele lor de voluntariat și cum contribuie ei la protejarea mediului înconjurător. Nu este greu. O poți face și tu! Vei descoperi în ziua următoare mai multe.

Ziua a șasea (6 Iunie 2020) sau ziua comportamentului durabil. Astăzi a venit și rândul tău să ne arăți cum ești mai responsabil față de mediu sau ce îți propui să faci pe viitor în acest sens.

Ultima zi (7 Iunie 2020) este dedicată câștigătorilor. A celor care au parcurs Green Week Online Fest, au fost activi și au răspuns provocărilor noastre, dar mai ales a celor care fac zilnic mici schimbări spre un comportament responsabil față de mediu. La ora 18:00 ne vedem live, cu Mihaela Cândea, pentru a afla câștigătorul sau câștigătorii provocării acestui festival. Dar în final toți suntem câștigători! Mai responsabili și mai implicați față de mediu, toți avem de câștigat.

 

Cum participi la Green Week Online Fest Challenge?

1.Urmărește zilnic, în perioada 1-7 Iunie 2020, postările de pe pagina de Facebook ONG Mare Nostrum.

2.Găsește întrebarea sau întrebările pregătite pentru tine și descoperă răspunsul corect.

3.Trimite, pentru fiecare provocare, răspunsul corect în mesaj privat pe pagina de facebook ONG Mare Nostrum.

*Doar răspunsurile primite în mesaj privat vor fi luate în considerare pentru participarea la provocare și câștigarea premiului. Răspunsurile lăsate la postările de pe pagină nu vor fi considerate valabile și vor fi șterse.

  1. Poți trimite răspunsul, în mesaj privat, după fiecare provocare parcursă sau până pe data de 6 Iunie 2020, ora 20:00. Astfel, ai șansa să participi de la început sau dacă ai descoperit festivalul mai tărziu, pe parcursul său. Important este să treci prin toate provocările!

*Răspunsurile primite după data de 6 Iunie 2020, ora 20:00, nu vor fi considerate valabile și nu vor fi luate în considerare pentru participarea la provocare și câștigarea premiului.

  1. Extragerea câștigătorului/câștigătorilor! Duminică, 7 Iunie 2020, ora 18:00 – Live pe Facebook!

* Extragerea se va face cu random.org sau altă platformă similară. Vor participa la extragere doar persoanele care au parcurs întreagă provocare și au trimis răspunsurile corecte la toate întrebările. Tot în live vom verifica împreună aceste aspect și vom valida câștigătorul/câștigătorii.

 

Prin participarea la Green Week Online Fest Challenge sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate a ONG Mare Nostrum 

Evenimentul face parte din cadrul proiectului ”Îmbunătățirea accesului public la datele de monitorizare privind deșeurile marine în vederea reducerii poluării marine în bazinul Mării Negre”-MARLITER, finanțat prin Programul Operațional Black Sea Basin 2014-2020, cod proiect BSB 138.

 

footer_marliter

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s