Mesajele GREEN WEEK ONLINE FEST au ajuns la 95.000 de oameni!


header_marliter

La jumătatea perioadei de festival, mesajele ONG MARE NOSTRUM de promovare a evenimentului au ajuns la peste 95.000 de oameni, atât din Constanța, cât și din restul țării. Ultima zi de eveniment va fi pe 7 iunie, când cifrele vor sări cu siguranță de 100.000. Postarea cu reach-ul cel mai mare este problema de matematică lansată de ONG Mare Nostrum, care a ajuns la 18.000 de oameni.

 Green Week Online Fest este primul festival online de mediu din Constanța și se desfășoară în perioada 1-7 iunie, pe pagina oficială de FB a ONG Mare Nostrum. Fiecare zi este dedicată unei direcții de acțiune a organizației, programul fiind astfel structurat încât să fie interactiv și să genereze interes din partea participanților.

This slideshow requires JavaScript.

Ziua 1 – Biodiversitatea marină – Cetacee

Ziua 2– Arii protejate

Ziua 3  – Deşeurile marine

Ziua 4 – Responsabilitate față de mediu

Ziua 5 -– Voluntariat active

Ziua 6 – Comportament durabil

Ziua 7 That`s a wrap!  

În primele zile de eveniment, interacțiunea pe pagină a fost foarte ridicată, datorită live-urilor realizate de organizație, precum și provocărilor zilnice, care le-au permis tuturor iubitorilor de mediu să se înscrie în cursa pentru premiile noastre eco: ”Nu ne așteptam ca mesajele noastre să ajungă la atât de mulți oameni, suntem abia la jumătatea perioadei de festival și mai avem foarte multe lucruri interesante și provocări lansate pentru constănțeni și nu numai. Am avut foarte mult ajutor atât de la voluntarii ONG Mare Nostrum, cât și de la cadrele didactice, care au dat share mesajelor noastre. Dar nu ne așteptam ca mesajul să ajungă la peste 90.000 de oameni”, menționează Anca Maria Gheorghe, coordonator eveniment.

Aproape în fiecare zi, iubitorii de mediu pot găsi câte o provocare în postările și activitățile din cadrul festivalului online.

Harta containerelor de colectare selectivă deșeuri

Cu ajutorul constănțenilor, ONG Mare Nostrum intenționează să realizeze o hartă a zonelor din Constanța care au containere de colectare selectivă deșeuri și ale celor care nu dețin încă astfel de containere: ”Am transformat totul într-o provocare online. I-am rugat pe constănțeni să facă o poză cu aceste containere și să ne menționeze cartierul unde a fost făcută poza. Valabil și pentru zonele unde nu există. Vrem să vedem cum stă Constanța la acest capitol, cu informații de pe teren. Ulterior, datele vor fi centralizate și trimise autorităților competente, pentru a redresa problema”, menționează Mihaela Cândea Mirea

Cei care bifează cele 9 provocări presărate de-a lungul celor 7 zile de festival intră în cursa pentru a câștiga premii eco, extragerea fiind pe 7 iunie, ora 18.00.

În următoarele zile de eveniment, iubitorii de mediu vor afla cum pot transforma un deșeu în artă, în cadrul unui atelier interactiv realizat de Andreea Ionașcu, coordonator Departament Educație pentru Dezvoltare Durabilă, vor afla de ce e cool să fii voluntar- chiar de la voluntarii organizației și cum poți să te implici pentru a demonstra că îți pasă de mediul înconjurător.

Festivalul este unul complex și gândit astfel încât să fie interactiv și mai important decât atât, să schimbe comportamente și să ofere informații esențiale despre cum putem face asta.

Eveniment organizat în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea accesului public la datele de monitorizare privind deșeurile marine în vederea reducerii poluării marine în bazinul Mării Negre”, finanțat prin Programul Operațional Black Sea Basin 2014-2020, cod proiect BSB 138. Obiectivul general al proiectului este de a promova o integrare transfrontalieră mai puternică a informațiilor, cunoștințelor și expertizei în domeniul monitorizării mediului și a problemelor deșeurilor marine în bazinul Mării Negre.

 

footer_marliter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s