Numărul delfinilor eșuați crește îngrijorător! Peste șaptezeci de cazuri de eșuări, de la începutul anului!


La mai puțin de două săptămâni de la Ziua Delfinului, ONG Mare Nostrum vine cu o veste îngrijorătoare: numărul cazurilor de eșuări a crescut în această perioadă. De la începutul lunii și până acum, au fost înregistrate 21 cazuri și 74 de la începutul acestui an. Anul trecut, în această perioadă, au fost raportate la numărul de urgență delfini doar 4 cazuri. 

This slideshow requires JavaScript.

Îngrijorător este faptul că în perioada similară a anului trecut au fost raportate doar 4 cazuri de eșuări, în timp ce în acest an, de la începutul lunii august, numărul acestora a ajuns la 21: ”Ceea ce ne ajută foarte mult este implicarea locuitorilor din zona costieră și a turiștilor, care sună la numărul de urgență DELFINI- 0763255731, pentru a ne raporta toate aceste cazuri. Fără ajutorul și implicarea acestora, nu am fi putut fi atât de prompți și nu am fi putut contoriza eficient numărul de eșuări. Facem un apel, pe această cale, către toți constănțenii și turiștii, de a ne semnala în continuare atunci când văd delfini eșuați, pentru a ne ajuta atât pe noi, cât și delfinii și marsuinii din Marea Neagră. În această perioadă, lucrăm la stabilirea unui număr total al delfinilor din Marea Neagră, un proces laborios pe care sperăm să îl încheiem curând. Am coroborat datele înregistrate în cadrul monitorizărilor aeriene CENOBS, precum și cele deja existente, iar momentul în care vom avea cifrele va fi cu adevărat un moment istoric, pentru că niciodată, în istoria recentă, nu a mai fost derulată o astfel de campanie bazinală”, spune Marian Paiu, coordonator departament Conservarea Biodiversității .

Unele dintre cele mai abundențe în ceea ce privește numărul de eșuări au fost înregistrate în anul 2017- peste 130, pe toată durata anului. O situație similară a fost înregistrată în 2012, când 177 de delfini și marsuini au eșuat pe plajele românești.

***

Cei care vor să susțină eforturile ONG Mare Nostrum pentru  monitorizarea și conservarea cetaceelor din Marea Neagră, pot adopta simbolic un delfin, pentru 1 an (100 lei) sau pe viață (500 lei). Pentru aceasta, ne pot trimite un mail la office@marenostrum.ro, în ideea de a obține mai multe detalii.  

Pink and Purple Ice Cream Photo Greeting National Ice Cream Day Instagram Post

 

Cum puteţi dona?

Donaţia se poate face direct la sediul nostru din Bd.1 Decembrie 1918, Nr.3, Bl. F17, Sc. A, Ap. 3, Constanţa sau prin virament bancar: ING Bank: RO61INGB0000999902351287, Beneficiar: ONG Mare Nostrum, Cod fiscal: 7015190, adresa de mai sus, specificaţii: Donaţie campania “Adoptă un delfin”.  Astfel, dumneavoastră veți primi un certificat de adopție, ce va cuprinde numele delfinului adoptat, împreună cu alte materiale interesante.

Donaţiile vor fi folosite în continuare pentru activităţile de monitorizare şi conservare a celor trei specii de cetacee din Marea Neagră: Delphinus delphis (Delfinul comun), Tursiops truncatus (Afalinul) şi Phocoena phocoena (Marsuinul).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s