Ai fost provocat să stingi lumina! Accepți provocarea?


În acest an, Ora Pâmântului se desfășoară sub forma unei provocări online: aceea de a stinge lumina pe 27 martie, între 20:30-21:30. Inițiativa urmărește să atragă cât mai multe persoane interesate, care să dea mai departe provocarea prietenilor din listele de Social Media. În acest fel, putem lăsa pământul să respire, măcar o oră.

Ora Pâmântului este despre a fi responsabil și a utiliza rațional resursele, mai ales atunci când vine vorba despre consumul de electricitate. Pentru ONG Mare Nostrum, aceste eveniment este unul cu tradiție deja, fiind implementat pentru prima dată în 2012, când ne-am alăturat mișcării globale EARTH HOUR, în încercarea de a sensibiliza autorităţile şi consumatorii de electricitate faţă de problema dioxidului de carbon, emis în cantităţi foarte mari în timpul producerii energiei electrice.

În acest an, am lansat o provocare online pentru iubitorii de mediu!

Pentru că nici în acest an nu putem continua tradiția organizării evenimentelor outdoor, am readaptat mesajul pentru Ora Pământului și l-am transformat într-o provocare pentru iubitorii de mediu!

Ce trebuie să faci?

Preia acest carton sau fă un video, pe care să il postezi pe contul tău de instagram, FB sau tik tok, alături de acest text:

Am fost provocat de @ongmarenostrum să sting lumina! Te provoc și pe tine să stingi lumina, pe 27 martie. Intră pe pagina de FB a #ongmarenostrum pentru a afla de ce. Provoacă și tu pe cineva din lista ta, să vedem câte lumini reușim să stingem în Constanța.

Nu uita să dai tag în postare persoanei pe care o provoci!

Folosește #orapamantului #ongmarenostrum #earthhour #constanta

Anca Gheorghe, coordonator department Evenimente Publice spune: “Ne-am dorit să dăm o notă interactivă acestui eveniment și să facem în așa fel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni, sub forma unei provocări online. Mesajul a fost preluat deja și circulă în online, suntem foarte curioși să vedem la câți oameni va ajunge și câți dintre aceștia vor stinge lumina pe 27 martie, între orele 20:30-21:30. Îi încurajăm pe toți să găsească metode alternative de a înlocui consumul de electricitate și chiar să aprindă simbolic lumânări în casă- dar cu maximă atenție sau în afara locuinței.

Ora Pământului este un eveniment de conștientizare, iar toți constănțenii care STING LUMINA pe 27 martie, în intervalul menționat, ne pot trimite fotografii prin mesaj pe pagina noastră de FB: ”Ne dorim să realizăm un filmuleț post eveniment, în care să dăm drept exemplu de bună practică pe toți cei care au acceptat provocarea și s-au alăturat mișcării! ”, completează Anca Maria Gheorghe.

Detalii despre inițiativă pot fi găsite pe pagina de FB a ONG Mare Nostrum. Tu pe cine provoci să stingă lumina?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s