Am stins lumina de Ora Pământului și am fost mai mulți decât ne așteptam!


În acest an, ONG Mare Nostrum a lansat o provocare online, pentru Ora Pământului: aceea de a stinge lumina pe 27 martie, între 20:30-21:30. Provocarea a fost acceptată de sute de oameni, care au ales să stingă lumina și să folosească surse alternative de energie electrică.

Provocarea lansată online a fost acceptată de sute de persoane, care au transmis mesajul ONG Mare Nostrum mai departe, pe conturile lor de social media: ”Provocarea a fost acceptată atât de cei mici, cât și de adulți. De asemenea, foarte multe cadre didactice au fost implicate în acest eveniment. Ne bucurăm că au acceptat provocarea și că au ales să petreacă o oră, folosind surse alternative de curent electric”, spune Anca Maria Gheorghe, coordonator departament Evenimente Publice ONG Mare Nostrum.

Încă din primele minute ale Earth Hour, am început să primim imagini video și foto de la diferite persoane, care au rezonat cu ideea și s-au mobilizat. Cei mai mulți dintre ei au ieșit în fața blocului, unde au aprins lumănări, sub forma 60+, simbolul international al evenimentului: ”Ne-am bucurat să vedem elevi, cadre didactice și constănțeni iubitori de mediu care au făcut acest efort, de a fi alături de noi, de Ora Pământului. Am primit peste 100 de fotografii și imagini video, iar pentru acest lucru mulțumim. Înseamnă că mesajul nostru a ajuns la mulți oameni.Vom folosi toate aceste mesaje pentru a realiza un video, al cărui mesaj să funcționeze ca exemplu de bună practică”, completează Anca Maria Gheorghe.

Ora Pâmântului este un eveniment de conștientizare, în care oamenii sunt încurajați să fie responsabili și să utilizeze rațional resursele, mai ales atunci când vine vorba despre consumul de electricitate. Pentru ONG Mare Nostrum, aceste eveniment este unul cu tradiție deja, fiind implementat pentru prima dată în 2012, când ne-am alăturat mișcării globale EARTH HOUR, în încercarea de a sensibiliza autorităţile şi consumatorii de electricitate faţă de problema dioxidului de carbon, emis în cantităţi foarte mari în timpul producerii energiei electrice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s