Acceptă provocarea de plogging, de Green Week! Poți câștiga premii!


În acest an, de Green Week, ONG Mare Nostrum te provoacă la o sesiune inedită de plogging, ce se lasă și cu premii! Concursul se desfășoară în perioada 30 mai-5 iunie și se adresează tuturor persoanelor, indiferent de vârsta pe care o au și de locația în care se află!

În perioada 30 mai-5 iunie, ONG mare Nostrum îi provoacă pe toți iubitorii de mișcare, cărora le place să trăiască într-un mediu curat, la o sesiune de plogging!

Plogging este un concept suedez, care îmbină activitatea de jogging cu cea de adunat deșeuri. Erik Ahlström a lansat acest concept în capitala Suediei, Stockholm. Acesta a creat site-ul Plogga pentru a organiza activitatea și a încuraja voluntarii să se implice. În Alicante, Spania, plogging-ul a venit cu numele Plogging Rrevolution, cu scopul de a promova sportul și grija față de mediu. În Oakland, California, există un grup care își propune să adune gunoiul din jurul lacului Merritt, în fiecare săptămână.

Am ales această provocare din două motive. Primul este acela de a trage un semnal de alarmă asupra problemei deșeurilor marine și urbane. Statistic vobind, plajele de la Marea Neagră au cea mai mare abundență de deșeuri înregistrate pe suta de metri. Al doilea motiv este că ne-am dorit să implicăm activ comunitatea în acest proces.Chiar dacă nu este o activitate specifică organizației, credem că această provocare poate face real o diferență și poate produce schimbare”, spune Angelica Paiu, coordonator proiect.

Care este mecanismul de implementare al concursului?

Între 30 mai şi 5 iunie, filmează-te sau fotografiază-te în timp ce faci #plogging şi trimite-ne ”rezultatul” pe adresa ongmarenostrum94@gmail.com.

  • Poți trimite poza sau filmulețul direct în attach sau prin wetransfer.com
  • Chiar dacă faci plogging cu familia sau prietenii, te înscrii singur/ă la concurs.
  • Tot pe e-mail, lasă-ne numele tău complet, vârsta şi datele de contact.
  • Poţi trimite doar o poză şi un video, aşa că alege-le pe cele mai reuşite.
  • Poza ar trebui să aibă minim 2 MB.
  • Video-ul poate fi editat/ tăiat/ montat în orice program doreşti şi să aibă maxim 15-20 secunde.

La provocare pot participa toate persoanele, indiferent de vârstă sau locație.

”Ideea este să facem mișcare și să ajutăm mediul în același timp. Înscrierea la provocare este permisă tuturor persoanelor, indiferent de zona țării. Deșeuri sunt peste tot, nu numai pe plajele de pe litoralul românesc. Această activitate poate fi considerată, prin extensie și un bun exercițiu civic”, completează Anca Maria Gheorghe, coordonator eveniment.

Un juriu alcătuit din partenerii ONG Mare Nostrum va analiza toate materialele primite și va desemna câștigătorii, care vor fi anunțați pe data de 8 iunie, de ziua Oceanului Planetar.

Premiile pe care le pot câștiga cei care se înscriu la provocarea de plogging lansată de ONG Mare Nostrum sunt: un SMART WATCH și o CAMERĂ VIDEO de acțiune . De asemenea, cele mai interesante fotografii vor fi afişate la expoziţia LitOUTer, organizată de ONG Mare Nostrum în iulie, la Tulcea.

Green Week, ediția 2022 este eveniment înscris la EMDInMyCountry și figurează ca partener pe lista oficială a evenimentelor europene ce se desfășoară sub umbrela GREEN WEEK, alături de alte țări.

Eveniment susținut de OMV PETROM.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s