Mare Nostrum a reușit să îndepărteze aproximativ 1 380 kg de unelte de pescuit abandonate, pierdute sau aruncate peste bordul vaselor de pescuit (ALDFG) în 7 sesiuni dedicate de colectare.

Sesiunile au fost împărțite în două abordări: prima abordare a constat în expediții marine dedicate cu un beam trawler, în timp ce a doua abordare a constat în expediții de scufundare dedicate.
Expedițiile marine au fost efectuate în principal vara, în timp ce expedițiile de scufundare au fost efectuate vara, iarna și la începutul primăverii. Toate datele au fost actualizate pe portalul global de date GGGI, marcând începutul datelor privind uneltele fantomă din Marea Neagră. Mare Nostrum în prezent este singura organizație membru GGGI de la Marea Neagră.

În plus, pentru a crește gradul de conștientizare a daunelor sociale, economice și de mediu cauzate de ALDFG în regiunea Mării Negre, au avut loc 2 evenimente dedicate.
Primul eveniment a fost o expoziție în aer liber care a durat de la 1 octombrie până la 11 noiembrie. Aceasta a avut loc în Complexul Muzeal de Științe Naturale, unde turiștii, cetățenii, precum și membrii CGPM (Comisia Generală pentru Pescuit în Marea Mediterană) au avut ocazia să o viziteze.
Cel de-al doilea eveniment a avut loc într-un centru comercial și s-a desfășurat doar pe 21 octombrie. Ca parte a diseminării, au fost create campanii media, precum și un videoclip de promovare a Mării Negre fără plasă. Videoclipul poate fi vizionat aici: https://youtu.be/hHmh2lHF324.

Proiectul a fost capitalizat cu un atelier de lucru legat de ALDFG în care au fost implicate autorități, scafandri comerciali și profesioniști, pescari și asociații de pescuit. Scopul atelierului a fost acela de a îmbunătăți fluxul de informații și de a crește nivelul de cooperare între toți actorii implicați în activitățile de pescuit și de monitorizare, dar și de a prezenta oportunitățile care pot apărea în urma îndepărtării uneltelor de pescuit abandonate, pierdute sau aruncate (ALDFG).