Peste 1200 de participanți la Green Week: Împreună suntem eroii Mării Negre!


Pe data de 05.06.2024, de la ora 18:00, pe Faleza Cazino din Constanța a avut loc evenimentul Green Week organizat de Organizația Neguvernamentală Mare Nostrum, la care peste 1200 de persoane au răspuns îndemnului de a fi eroi ai Mării Negre. Evenimentul face parte din cadrul proiectului Black Sea Super Heroes 2.0 finanțat de OMV Petrom. Partenerii evenimentului au fost Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și Decathlon. În acest mod am sărbătorit și Ziua Mondială a Mediului.

În cadrul evenimentului a avut loc și o expoziție vie, la care au participat 31 de grupuri de elevi din unitățile de învățământ constănțene, însoțiți de profesorii coordonatori și familie. Pentru această activitate, fiecare grup  a avut tematică diferită, iar elevii au prezentat cu mândrie proiectele realizate. La încheierea activității s-a organizat o tombolă, iar trei premii în valoare de 500 lei fiecare au fost acordate instituțiilor de învățământ participante la expoziție pentru achiziționarea de materiale didactice.

Activitatea care a atras atenția celor mici în mod special a fost traseul tematic cu 8 puncte interactive, prin intermediul cărora au aflat noi informații despre Marea Neagră și delfini, dar și importanța colectării și reciclării deșeurilor. Fiecare participant a primit la finalul labirintului câte o medalie reprezentativă.

          Asociația Împreună pentru Viitor Constanța, partener al evenimentului a pus la dispoziție diverse jocuri urbane de dimensiuni mari pentru persoanele prezente. Astfel, aceștia s-au putut distra jucând “Piticot”, „x și 0”,  „Nu te supăra frate” și „Roata provocărilor”.

Green Week este un eveniment de mediu organizat cu scop educativ, care se adresează tuturor persoanelor dornice să producă o schimbare, fără limită de vârstă. Obiectivul principal al evenimentului este de a le aduce la cunoștință cetățenilor efectele negative, pe care deșeurile eliminate necorespunzător și acțiunile noastre zilnice le au asupra mediului marin și a biodiversității Mării Negre și în același timp  necesitatea unui comportament responsabil.

          ONG. Mare Nostrum crește respectul față de mediul înconjurător, implementând proiecte care se axează pe dezvoltarea durabilă, conservarea biodiversității din zona marină și costieră și gestionarea resurselor naturale.

Leave a comment