Ora Pământului: Constănțenii s-au  unit  pentru a proteja mediul și a încuraja consumul responsabil


Într-o demonstrație impresionantă de angajament față de mediu, peste 1200 de constănțeni s-au adunat pe 23 martie, în Parcul Arheologic Constanța, marcând Ora Pământului, printr-o inițiativă de stingere a luminilor și aprindere de lumânări. Între orele 20:30 și 21:30, comunitatea locală a transmis un mesaj puternic privind necesitatea consumului responsabil și a protecției mediului înconjurător.

O noapte magică de lumini și culoare

Evenimentul, organizat de ONG Mare Nostrum, cu suportul școlilor partenere și al comunității locale, a transformat aleile parcului într-un tărâm de vis, iluminat de sute de lumânări în suporturi decorative cu tematică marină. Participanții s-au bucurat de un spectacol vizual fără precedent, capturând momente unice în cadrul celor 3 foto corner special amenajate.

Ora Pământului nu este doar un act simbolic, ci un semnal de alarmă, pentru a acționa urgent împotriva schimbărilor climatice. Fiecare lumânare aprinsă simbolizează angajamentul nostru față de un viitor sustenabil și responsabilitatea de a proteja planeta. Suntem recunoscători pentru entuziasmul și participarea comunității, care reflectă o dorință profundă de schimbare și speranță pentru generațiile viitoare.”, menționează Angelica Paiu, project manager.

Un aspect remarcabil a fost prezența și implicarea activă a școlilor partenere, care nu doar că au participat, dar au și făcut promisiuni concrete privind protecția mediului.

La eveniment au fost prezente 40 de grupuri diferite, din 24 de instituții de învățământ, coordonate de 68 de profesori. La tombola dedicată evenimentului au participat 15 grupuri, cu 35 de promisiuni pentru conservarea biodiversității marine.

Școlile partenere au prezentat expoziții inspiraționale, evidențiind creativitatea și pasiunea tinerilor pentru un viitor sustenabil. Mai mult decât atât, fiecare școală și-a asumat angajamente specifice pentru reducerea amprentei ecologice, de la inițiative de reciclare până la proiecte de plantare de arbori, fiind un exemplu pertinent de acțiune și responsabilitate ecologică.

Participând la Ora Pământului, Constanța s-a alăturat unei mișcări globale, subliniind importanța reducerii consumului de energie electrică și promovarea surselor alternative sustenabile. Evenimentul a fost nu doar un moment de conștientizare, dar și un spațiu educațional.

Acest eveniment memorabil a reiterat angajamentul comunității față de un viitor mai verde și a evidențiat puterea unității în fața provocărilor globale. Împreună, pas cu pas, putem face diferența.

Pentru mai multe informații și pentru a vă alătura inițiativelor viitoare, contactați ONG Mare Nostrum.

Acest eveniment face parte din proiectul SHORE și a marcat începutul unei serii de patru evenimente, axate pe comunitățile locale. Scopul acestor evenimente este acela de a crește gradul de conștientizare privind ocean literacy și modul în care se comunitatea poate contribui la schimbare. Proiectul SHORE este susținut financiar de Uniunea Europeană.

Leave a comment