ONG Mare Nostrum, premiat în Turcia!


header_cenobs

La începutul acestei luni, ONG Mare Nostrum a participat la două evenimente ce au avut loc în Turcia, Instanbul. Primul dintre ele a fost “Primele rezultate ale Inițiativei ACCOBAMS (ASI)” , în cadrul Mare Nostrum  a prezentat rezultatele monitorizării aeriene din această vară din cadrul proiectului CeNoBS, iar cel de-al doilea a fost ”Ce-a de-a 7-a întâlnire a Părților semnatare ACCOBAMS (MoP7)”, în cadrul căruia ONG Mare Nostrum a primit un premiu privind implicarea în cadrul proiectului ACCOBAMS.

 Peste 20 de reprezentanți din toată Europa au participat la la evenimentul “Primele rezultate ale Inițiativei ACCOBAMS (ASI)” cu privire la megafauna din apele aflate sub incidența acordului (Marea Neagră, Marea Mediterană și zona contiguă a Atlanticului), eveniment ce a avut loc în Istanbul, Turcia. State precum Algeria, Bulgaria, Croația, Egipt, Franța, Georgia, Italia , Turcia și Ucraina au luat parte la acest eveniment. România a fost reprezentată de ONG Mare Nostrum, partener ACCOBAMS din anul 2013, și Punctul focal ACCOBAMS din România, Doamna Camelia Dumitrache, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”

 

This slideshow requires JavaScript.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au fost legate de ACCOBAMS SURVEY INITIATIVE, monitorizarea aeriană din această vară, în care Marian Paiu, colegul nostru, a fost team leader al uneia dintre echipe. Rolul organizației în cadrul acestui eveniment a fost de a prezenta componenta Marea Neagră, realizată prin intermediul proiectului european CeNoBS.

În urma prezentărilor, participanții au făcut un schimb de informații legate de lucrurile care pot fi îmbunătățite la nivelul colaborării, precum și punctele tari ale experienței ASI, alături de lecțiile învățate: ”Printre sugestiile făcute s-au numărat și  identificarea resurselor pentru stabilirea unei a doua expediții de acest gen, care să acopere zona ACCOBAMS sau chiar implementarea unui program de monitorizare a cetaceelor pe termen lung”, spune Marian Paiu, ecolog ONG Mare Nostrum.

Evenimentul a fost secondat de ”7th Meeting of the Parties to ACCOBAMS”, în cadrul căruia ONG Mare Nostrum a prezentat activitatea organizației privind monitorizarea și conservarea cetaceelor printr-un poster realizat special pentru acest eveniment. Finalul zilei a venit cu o surpriză pentru ONG Mare Nostrum, premiat pentru activitatea derulată în monitorizarea și conservarea cetaceelor: ”Am luat locul 3 în competiția internă a partenerilor ACCOBAMS, lucru care nu poate decât să ne onoreze și să ne determine să luptăm în continuare pentru dezvoltarea de proiecte și obținerea de finanțări pe această linie”, completează Marian Paiu.

De asemenea, colegul nostru Marian Paiu își va continua activitatea, drept membru suplinitor, în cadrul Comitetului Științific al ACCOBAMS, pentru următorii 3 ani.

footer_sigle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s