Voluntarii Ong Mare Nostrum se pregătesc pentru o carieră de succes


În luna august, proiectul ”Voluntariat pentru o carieră de succes” a mobilizat voluntarii ONG Mare Nostrum, care s-au implicat în 3 activități practice. Aceștia au avut șansa de a aplica pe teren toate informațiile pe care le-au obținut în urma întâlnirilor de proiect. ”Voluntariat pentru o carieră de succes” este susținut de OMV Petrom.

Pentru cele 3 activități, voluntarii ONG Mare Nostrum au mobilizat și alți voluntari din cadrul organizației.

This slideshow requires JavaScript.

Prima activitate a fost o monitorizare terestră de delfini, în urma căreia a fost descoperit și un delfin eșuat, la începutul lunii august. Voluntarii au pus în aplicare procedura standard, pe care au învățat-o în cadrul întâlnirilor anterioare: au făcut măsurători biometrice, au luat coordonate GPS și au făcut poze.

A doua activitate pentru o carieră de succes a fost o acțiune de monitorizare deșeuri, pe plaja Neversea. Voluntarii au vrut să vadă care este starea de curățenie a plajei după festival, așa că au selectat aleatoriu 5 perimetre de plajă a câte 100 mp. Voluntarii au respectat procedura standard, colectând toate deșeurile și inventariindu-le. Per total, au fost colectate 3 kg de deșeuri.

A treia activitate din luna august a proiectului ”Voluntariat pentru o carieră de succes” a fost o monitorizare acvatică, realizată cu velierul Lindor, condus de dl commandant Alexandru Tudor, unul dintre prietenii delfinilor, care răspunde întotdeauna prompt la inițiativele noastre. Și în acesc caz, voluntarii participanți au putut pune în practică teoria acumulată în întâlnirile anterioare ale proiectului. Voluntarii au beneficiat de un training și li s-a prezentat protocolul de monitorizre acvatică. Fiecare a participat, prin rotație, la monitorizare, utilizând binoclul și aparatul foto. Marea agitată nu a permis însă observarea vreunui delfin.

Proiectul ”Voluntariat pentru o carieră de success continuă”. Proiectul este finanțat de OMV Petrom.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s