Towards CMA projects for a resilient and sustainable blue economy in the Black Sea


Agenda Maritimă Comună pentru Marea Neagră 2021 Coordonarea Turciei

Conferința regională a grupurilor de interese

Towards CMA projects for a resilient and sustainable blue economy in the Black Sea

Coordonarea Turciei 2021 a Agendei Maritime Comune pentru Marea Neagră (CMA) are plăcerea de a anunța că, luni 22 noiembrie, va avea loc Conferința regională a părților interesate, ONLINE.

Acest eveniment va face bilanțul progreselor în implementarea CMA la Marea Neagră și va stimula discuțiile cu părțile interesate regionale pentru acțiuni ulterioare și căi concret de urmat pentru a asigura sinergii între diferitele inițiative aflate în desfășurare în regiune.

Conferința din acest an are la bază rezultatele ediției anterioare, din 2020, precum și ale altor evenimente regionale desfășurate pe parcursul anului 2021. De asemenea, valorifică numeroasele acțiuni promovate de Agenda Maritimă Comună pentru Marea Neagră și de alte inițiative partenere din regiunea Mării Negre. Ca atare, conferința va prezenta stadiul implementării Agendei. Acest exercițiu va acoperi contribuțiile inițiativelor regionale relevante (Agenda Strategică de Cercetare și Inovare, Black Sea Connect, etc.) și va promova schimbul de experiență cu alte strategii bazinale maritime.

Hackthon-urile pentru idei de proiecte sunt un alt element cheie al acestui eveniment. Părțile interesate de la Marea Neagră vor fi invitate să discute despre conceptele de proiect care au apărut deja în obiectivele și prioritățile CMA, pentru a stimula dezvoltarea lor ulterioară. Prin urmare, conferința va fi esențială în identificarea acțiunilor concrete care susțin o economie albastră rezistentă și durabilă în regiune, iar rezultatele vor reprezenta contribuții valoare pentru implementarea Agendei Maritime Comune pentru Marea Neagră pentru anul 2022.

În rolul său de coordonator CMA pentru anul 2021, Turcia a ales ca priorități mediul, transportul maritim și turismul. Pentru a aborda problemele transversale, munca sa s-a concentrat pe “protecția patrimoniului subacvatic și turismul”, “transport maritime verde” și “antreprenoriat albastru pentru IMM-uri”. Pentru fiecare problemă s-a pus accent pe dezvoltarea cercetării și inovării și pe rezistența economiei Mării Negre. Turcia a organizat o serie de evenimente virtuale pentru a promova CMA și Agenda Strategică de Cercetare și Inovare (SRIA) și astfel a angaja părțile interesate în elaborarea de proiecte. În paralel, au fost organizate evenimente naționale, dezvoltând sinergii cu proiecte și inițiative aflate în derulare în Marea Neagră. Ei au ajutat la identificarea ideilor de proiecte pentru a sprijini implementarea CMA.

Mai multe informații privind Conferința regională, precum și modalitatea de înregistrare pot fi accesate aici: https://eu.eventscloud.com/ehome/cma-black-sea-2021/200541462/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s