Delfin, caut familie!


„Dragilor, vă amintiţi campania „Adoptă un delfin”? Am auzit că prietenii mei au nume noi și că cineva de pe uscat îi iubește și le poartă de grijă. Nu, nu sunt invidios și nici nu mă simt singur, dar uneori, când ies pentru o gură de aer, mă gândesc la voi, oamenii, și la cât de frumos ar fi să ne împrietenim. Și de când Mare Nostrum a început campania „Adoptă un delfin!”, marea vuiește de vorbe în jurul acestui subiect, delfinii adoptați se mândresc cu noile lor nume și cu părinții lor de pe uscat. Și tot mai des vedem ambarcațiuni cu tineri interesați de noi, care ne caută cu privirea (și cu binoclul), iar atunci când ne întâlnim ne fac poze mai ceva ca la vedete!

De curând, am auzit o veste bună și vreau să v-o împărtășesc. Deoarece au primit un sprijin considerabil în anii ce au trecut şi pentru că v-aţi implicat în promovarea obiceiurilor de protecţie a mediului înconjurător, Mare Nostrum continuă această campanie.adopta-un-delfin

După cum ştiţi, delfinii sunt consideraţi cele mai inteligente animale (se situează pe locul 2, imediat după om, în privința inteligenței, deci dacă ne întâlnim la o scrumbie, avem ce discuta!). În plus, știm că vă suntem simpatici și că giumbuşlucurile noastre nu vă rămân indiferente (hei, cred că după discuția aia ne putem și distra împreună!). Din dorința de a proteja simpaticele mamifere (adică noi, delfinii, da!), ONG Mare Nostrum, a creat campania „Adoptă un delfin!”, ce a luat naştere în vara anului 2012 şi an de an a fost susținută datorită vouă, care ne-aţi arătat în mod constant că vă pasă!

Acestea fiind spuse, toţi cei care iubesc delfinii pot face o donaţie pentru adoptarea simbolică a unui delfin (trist, dar adevărat, nu mă puteți ține într-o piscină sau la voi în cadă, oricât de mult ne-ar plăcea să ne petrecem timpul împreună). Sumele donate sunt direcționate către acțiunile de protejare, monitorizare şi salvare a delfinilor din Marea Neagră.

Este important să știți că, datorită implicării voastre, în 2015 s-au înregistrat 13 de adopţii (iar eu încă aștept…), dintre care 10 pe un an de zile, iar 3 au fost adopţii pe viaţă (norocoșii!). Numărul îmbucurător de părinți adoptivi a dus la colectarea sumei de 7.000 lei. Aceste fonduri i-au ajutat pe cei de la Mare Nostrum să ajungă la delfinii care aveau nevoie de ajutor, intervenind rapid în cazul a 48 de cetacee. Sumele donate merg către programul „Monitorizarea și conservarea delfinilor din Marea Neagră”, pe care, așa cum am spus, îl vor continua și anul acesta.

Cred că am vorbit destul pentru un delfin (mă situez totuși pe locul 2 ca nivel de inteligență, după om) și dau cuvântul celor care fac posibilă campania de adopție a delfinilor: echipa Mare Nostrum. Ascultați-i, au lucruri importante de zis!”

Ce puteţi face voi?

Noi am identificat delfinii, voi i-ați adoptat și le-ați dat cele mai năstrușnice nume. Dolfi, Asi, Smiley, Hope, Coral sau Ciuci sunt doar câteva exemple care ne-au făcut să zâmbim și să ne gândim că semenii lor abia așteaptă să primească un nume cel puțin la fel de simpatic! Trebuie să precizăm că delfinii foto-identificaţi care și-au găsit „părinți adoptivi” sunt înregistrați într-un catalog. Dacă doriţi să adoptaţi un delfin ne puteți face o vizită la sediul nostru din strada Bogdan Vodă, nr.6, zona Spitalul Militar, Constanţa sau ne puteți contacta printr-un e-mail care să conţină textul: “Doresc să adopt un delfin” la adresa: office@marenostrum.ro.

Dacă sunteţi persoană fizică şi doriţi să fiți părintele adoptiv al unui delfin pentru un an, puteți face o donație de 100 de lei, sau 500 de lei pentru a deveni părinte adoptiv pe viaţă.

Pentru persoanele juridice, donaţia este de 500 de lei pentru a fi părinte adoptiv pe un an şi de 5.000 de lei pentru toată viaţa.

Cum puteţi dona?

Donaţia se poate face direct la sediul nostru din Bogdan Vodă, nr.6, zona Spitalul Militar, Constanţa  sau prin virament bancar: ING Bank: RO61INGB0000999902351287, Beneficiar: ONG Mare Nostrum, Cod fiscal: 7015190, adresa de mai sus, specificaţii: Donaţie campania “Adoptă un delfin”.  Astfel, dumneavoastră veți primi un certificat de adopție, ce va cuprinde numele delfinului adoptat, împreună cu alte materiale interesante.

Donaţiile vor fi folosite în continuare pentru activităţile de monitorizare şi conservare a celor trei specii de cetacee din Marea Neagră: Delphinus delphis (Delfinul comun), Tursiops truncatus (Afalinul) şi Phocoena phocoena (Marsuinul).

Sprijinul şi implicarea voastră ne ajută mereu să mergem mai departe şi să acționăm pentru salvarea acestor minunate viețuitoare marine. Vă mulţumim că ne sunteți alături în acţiunile de ocrotire şi salvare a delfinilor din Marea Neagră! Și nu în ultimul rând, îi mulțumim delfinului anonim (nu pentru mult timp!) care vă aduce în atenție campania noastră. Puteți deveni chiar voi părinții săi adoptivi! Suntem curioși ce nume va primi. Voi nu?